Dünya Bankası'ndan Ukrayna'ya yeni destek

Dünya Bankası, Ukrayna’ya 1,49 milyar dolarlık ek finansman gönderilmesini onayladı. Yeni finansmanın sosyal hizmet ve hükümet görevlilerinin ücretlerinin ödenmesi amacıyla kullanılacağı bildirildi.

DÜNYA 08.06.2022, 08:46 08.06.2022, 10:43
Dünya Bankası'ndan Ukrayna'ya yeni destek

Dünya Bankası’ndan gelen yazılı açıklamada, yeni finansmanın Dünya Bankası'nın harekete geçirdiği 4 milyar doları geçen bir destek paketinin parçası olduğu bildirildi.

Maaşlar ödenecek

Bu fonun 2 milyar dolarının harcandığı ifade edilen açıklamada, Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu'nun Ukrayna’daki kamu harcamalarına destek olmak hedefiyle Ukrayna için 1,49 milyar dolarlık finansmanı onayladığı açıklandı.

Yeni finansmanın sosyal hizmet ve hükümet görevlilerinin ücretlerinin ödenmesi için kullanılacağı belirtildi.

Yeni kaynak için Hollanda, İngiltere, Letonya ve Litvanya’dan sağlanan finansman garantilerinden faydalanıldığı belirtilen açıklamada kaynağın, İtalya'dan gelmiş olan paralel finansman ve Çoklu Donör Güven Fonu'na gerçekleştirilen katkılarla da desteklendiği dile getirildi.

“Ukrayna ve Ukraynalılar’a devamlı destek veriyoruz”

Açıklamada görüşlerini aktaran Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Dünya Bankası Grubu'nun savaş karşısında Ukrayna ve insanına devamlı destek sağladığını kaydetti.

Malpass, "Ukraynalıların sağlık hizmetlerine, sosyal korumaya ve eğitime erişmesine yardımcı olmak ve mali desteği harekete geçirmek hedefiyle çeşitli finansman araçlarımızın esnekliğinden faydalanmak için bağış yapan ülkelerle çalışıyoruz" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)