'Casus balon' düşürüldü

Joe Biden, ABD hava sahasında saptanan Çin 'casus balonu'na dair, "İcabına bakacağız." diye konuştu. Biden'ın açıklamalarının ardından bahse konu balon, ABD ordusunca Atlas Okyanusu'nun üzerindeyken düşürüldü.

DÜNYA 04.02.2023, 22:34 04.02.2023, 23:29
'Casus balon' düşürüldü

Hafta sonu tatilini geçireceği New York eyaletine bağlı olan Syracuse şehrine giden ABD Başkanı Biden, uçaktan inmesinin ardından bir basın mensubunun ABD semalarında tespit edilen Çin balonuna dair sualini cevapladı. 

Hususa dair ilk yorumunu gerçekleştirilen ABD Başkanı, "İcabına bakacağız." şeklinde konuştu.

Biden'ın açıklamalarının ardından bahse konu balon, ABD ordusunca Atlas Okyanusu'nun üzerindeyken düşürüldü.



Çin ile ABD arasındaki son gerilim: Casus balon

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı), geçtiğimiz perşembe günü Çin’e ait olduğu öne sürülen yüksek irtifa istihbarat balonunun ülke ana kıtası üzerinde uçuş gerçekleştirdiğini ve ABD ordusunun bahse konu balonu izlediğini bildirmişti.

Çinli yetkililer ise söz konusu balonun ülkeye ait sivil bir hava aracından ibaret olduğunu, meteorolojik araştırma yapmak amacıyla kullanıldığını, rüzgarlarla sürüklendiği için yanlışlıkla ABD'nin hava sahasına giriş yaptığını kaydetmişti.

Pentagon yetkilileri ise "Çin'in açıklamalarının farkındayız fakat bunun bir gözetleme balonu olduğunun da farkındayız." ifadelerine yer vermişti.

Balon krizinin ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 5-6 Şubat tarihlerinde Çin'e yapacağı ziyareti ileri bir tarihe erteleyeceğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)