Beyaz Saray Sözcüsü'nden "Çin balonu" yorumu: Onları alt etmeye hazırız

ABD'nin hava sahasına giren Çin'e ait bir gözetleme balonu, Washington'u harekete geçirdi. Ülke kamuoyunun gündemine oturan olayın ardından ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Çin ziyaretini erteledi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, "Başkan Biden için Amerikan halkının güvenliği her zaman birinci sıradadır. Egemenliğimiz ihlal edildi. Çin'i alt etmeye hazırız." dedi.

DÜNYA 04.02.2023, 00:01 05.02.2023, 14:13 Hakan Öksüz
Beyaz Saray Sözcüsü'nden "Çin balonu" yorumu: Onları alt etmeye hazırız

Çin'e ait olduğu tespit edilen yüksek irtifalı bir gözetleme balonunun ABD hava sahasına girmesi, Washington yönetiminin tepkisine neden oldu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, söz konusu casus balon nedeniyle gelecek hafta gerçekleştirilmesi planlanan Pekin ziyaretini erteledi.

"Ülkemizin egemenliği ihlal edildi"

ABD hava sahasına giren Çin casus balonu hakkında Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre'den açıklama geldi. Philadelphia programında ABD Başkanı Joe Biden'a eşlik eden Karine Jean-Pierre, basın mensuplarının Çin hava balonu ile ilgili sorularına, "Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Hem ülkemizin egemenliği hem de uluslararası hukuk ihlal edildi." dedi.

"Amerikan halkının güvenliği birinci sırada"

Yüksek irtifada seyreden hava balonu hakkında Çin'den gelen "üzgünüz" açıklamasına da değinen Jean-Pierre, "Başkan Biden için Amerikan halkının güvenliği her zaman birinci sıradadır. Başkan'ın önderliğinde Çin'i yenilgiye uğratmaya ve Hint Pasifik bölgesindeki huzuru sağlamaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)