"Camisiz" tek başkentte ilk cami için geri sayım başladı!

Atina'da ilk caminin açılması için hazırlıklara başlandı. Atina'nın, Avrupa'nın "camisiz" tek başkenti olduğu biliniyor. 

DÜNYA 28.06.2020, 09:06
"Camisiz" tek başkentte ilk cami için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülerek ibadete açılması fikrini ortaya atmış, bu durum tartışmalara neden olmuştu. Bazıları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fikrini desteklemiş, bazıları da Ayasofya'nın müze statüsünün devam etmesi gerektiğini ifade etmişti. Özellikle Yunan basını, bu tartışmaları manşetlere taşımıştı. 

Türkiye'de bu konuda tartışmalar alevlenirken, Avrupa Birliği'nin (AB) camisiz tek başkenti olan Atina'dan bir haber geldi. 

Senelerdir Avrupa'nın camiye sahip olmayan tek başkenti olarak bilinen Atina, yaşanan gelişmelerin ardından cami açılışı için hazırlıklara başladı. 

Konuya ilişkin açıklama Yunan Eğitim ve Diyanet İşleri Bakanlığından geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle cami açılış sürecinde kısmen gecikme yaşandığı ancak çalışmalara hız kazandırıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, söz konusu cami, sonbahar sonlarına doğru açılacak. 

Yunanlar, 1832'de Osmanlı'dan bağımsızlığını ilan etmişti. O zamandan beri hiçbir Yunan hükümeti, Atina'da cami yapılmasına müsaade etmedi. 2007 senesinde cami yapımı için tasarlanan bir proje vardı. Fakat Ortodoks Kilisesi, bu projeye oldukça sert bir biçimde karşı çıkmış ve cami inşa edilememişti.

Yorumlar (0)