Boeing'de yapısal reform

Boeing, 737 MAX tipi uçakların iki kazasının ilkinden neredeyse bir yıl sonra yönetim yapısında değişikliğe gitti.

DÜNYA 12.10.2019, 11:01
Boeing'de yapısal reform

Boeing, 737 MAX tipi uçakların iki kazasının ilkinden neredeyse bir yıl sonra yönetim yapısında değişikliğe gitti.

Boeing'den Cuma günü geç saatlerde yapılan açıklamada, CEO Dennis Muilenburg'un 737 MAX'ın güvenli bir şekilde hizmete sürmek için çalışıldığı sırada planlamacının tam zamanlı çalışmasına odaklanmasına izin vermek için başkan ve genel müdürün rollerinin ayrıldığı açıklandı. Art arda meydana gelen uçak kazaları ile gündeme gelen Boeing'in Yönetim Kurulu Başkanı Dennis Muilenburg'un görevine son verildi. Muilenburg, şirkette CEO olarak görevini sürdürecek.

737 MAX serisi uçakların karıştığı kazalarda 346 kişi hayatını kaybetmişti. Kazalardan sonra, Havacılık Endüstrileri Birliği'nin (AIA) 2019 verilerine göre dünya genelinde uçak üretimi yüzde 24 oranında düştü. ADS isimli bir İngiliz Havacılık şirketinin planlamalarına göre de anlaşmasız Brexit’in işleri daha da kötüleştireceği belirtildi. İstatistiklerin farkında olan Boeing'in hem pazardaki yerini korumak hem de havacılık sektörünün daralmasını engellemek için bir süredir ABD havacılık otoritesi FAA ile de ortak çalışmalar yürüttüğü biliniyor. 

Şirketin yönetim kurulu başkanlığına Muilenburg yerine dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden biri olan Blackstone'da müdürlük tecrübesine sahip David Calhoun getirildi. 1 Temmuz 2015'ten beri Boeing'de görev yapan Dennis Muilenburg ise CEO olarak kalmaya devam edecek. 

Yorumlar (0)