BM'den Rusya ve Esed'e İdlib suçlaması!

Birleşmiş Milletler, "Suriye'de rejimin İdlib ve Halep'i ele geçirmeye yönelik saldırılarında yılbaşından bu yana 299 kişi hayatını kaybetti." şeklinde bilgi verdi.

DÜNYA 18.02.2020, 13:32 18.02.2020, 13:52
BM'den Rusya ve Esed'e İdlib suçlaması!

BM'nin, Suriye'de meydana gelen insan hakkı ihlallerinni bilançosunu verdi.

BM İnsan Hakları Şefi Bachelet'in İdlib açıklamalarına göre, Suriye'de rejimin İdlib ve Halep'i ele geçirmeye yönelik saldırılarında yılbaşından bu yana 299 kişi yaşamını yitirdi.

"Kasten sivilleri ve koruyucu binaları vuruyolar

Bachelet, açıklamasında, "İdlib'de yaşanan ölümlerin yüzde 93'ünden Rusya ve Esed rejimi sorumludur. Esed rejimi ve müttefiki Rusya kasten sivilleri ve koruyucu binaları vuruyor." ifadelerine yer verdi.

Yerleşim alanları rastgele hedef alınıyor

Lowcock, annelerin çocuklarını sıcak tutabilmek için plastik yaktığına ve bebeklerin soğuktan öldüğüne vurgu yaparak, hastane, okul, cami, pazar yeri ve sivil yerleşim alanlarının rastgele hedef alındığını kaydetti.

Okul ve hastanelerin kapandığını anımsatan Lowcock, çökmek üzere olan temel altyapı ve salgın hastalık riski konusunda da uyarılarda bulundu.

Mark Lowcock: "Kriz "dehşete düşüren" yeni bir seviyeye ulaştı"

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, yazılı açıklama yaparak, Suriye'nin kuzeybatısı İdlib'de devam eden krizin "dehşete düşüren" yeni bir seviyeye ulaştığı konusunda uyarıda bulunmuştu.

Lowcock "21'inci yüzyılın en büyük insani felaketi ancak BM Güvenlik Konseyi ve nüfuz sahibi diğerlerinin bireysel çıkarlarını bir kenara bırakıp, insanlık için ortak adım atmasıyla önlenebilir ve tek seçenek ateşkes." açıklamasını yapmıştı

Yorumlar (0)