BM'den 33 şehit açıklaması

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında artan gerginliği ve ''düzinelerce'' Türk askerlerinin hava saldırılarında hayatını kaybetmesini endişeyle takip ettiklerini belirterek, "İdlib'de derhal ateşkes ilan edilmeli" dedi.

DÜNYA 28.02.2020, 06:22
BM'den 33 şehit açıklaması

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında artan gerginlik ve Türk askerlerinin yaşamını yitirmesinden ''derin endişe'' duyduğunu vurgulayarak, İdlib'de derhal ateşkes yapılması gerektiği çağrısını tekrarladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında artan gerginliği ve ''düzinelerce'' Türk askerlerinin hava saldırılarında yaşamını yitirmesini endişeyle takip ettiklerini kaydetti.

"İdlib'de derhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini" tekrar dile getiren Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, artan askeri gerginliğin siviller için teşkil ettiği riskin özellikle endişe verici olduğunu da ifade etti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ''Acil harekete geçilmezse gerginliğin her saat başı daha fazla artma riski var.'' ifadelerini kullandı.

Suriye'deki krize askeri çözüm bulunamayacağını tekrarlayan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, sürdürülebilir tek yolun Birleşmiş Milletler denetiminde siyasi çözüm olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)