Biden ve Trump aynı gün Teksas sınırında!

Teksas sınırındaki kaçan göçmen krizi ABD'de gündeme oturdu. Kasım ayında yapılacak seçimler öncesi sert tartışmalara giren ABD Başkanı Joe Biden ve eski ABD Başkanı Donald Trump, aynı gün sınır hattına ziyarette bulundu. Acil durumlar halinde başkana sınırları kapatma yetkisi veren yasa tasarısının onaylanması gerektiğini kaydeden Biden, Cumhuriyetçi senatörlere çağrıda bulundu. Trump ise "Kaçak göçmen krizine 'Joe Biden istilası' diyorum." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 01.03.2024, 10:38 02.03.2024, 11:54 Hakan Öksüz
Biden ve Trump aynı gün Teksas sınırında!

ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray'ın eski sakini Donald Trump, 5 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri öncesi ülkeyi gezmeye devam ediyor. İki liderin aynı gün Meksika sınırına ziyarette bulunması dikkat çekti. Göçmen krizi ile gündemin zirvesine yerleşen Teksas'ın farklı bölgelerini ziyaret eden Biden ve Trump, sınır hattında incelemelerde bulundu.

Biden: "Cumhuriyetçi senatörler, bu tasarıyı acilen onaylamalı"

Başkan Biden, Brownsville kenti civarındaki sınır hattını gezdi. Burada gazetecilere açıklamalar yapan Demokrat Biden, "Bazı Trump destekçileri, acil durumlar halinde başkana sınırları kapatma yetkisi veren yasa tasarısını Senato'da engelliyor. Cumhuriyetçi senatörler, siyaseti bir tarafa bırakıp acilen bu tasarıyı onaylamalı." dedi.

"Ülkemizdeki en sert sınır güvenliği tasarısı bu, Cumhuriyetçi arkadaşlarım onaylamalı"

Kaçak göçmenlerle mücadele konusunda uzlaşmanın sağlanması gerektiğine vurgu yapan Joe Biden, "Bazı muhafazakarlar tasarıya destek veriyor. Bunun yaygınlaşmasını diliyorum. Acilen harekete geçmemiz lazım. Tasarıyı engelleyen Cumhuriyetçi arkadaşlarım bir kez daha düşünmeli ve sorumluluk almalı. ABD'nin görüp görebileceği en sert sınır güvenliği tasarısı bu. Yani siyaseti bir kenara bırakıp ülkece birlik olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Trump'tan Biden'a: "Samimiyetsiz taklit girişimi"

Başkanlık koltuğunu 2020 yılında yapılan seçimde Biden'a kaybeden Cumhuriyetçi Donald Trump ise aynı gün Eagle Pass kentindeki sınır hattındaydı. Kendisiyle aynı gün sınırı ziyaret eden Biden'ı eleştiren Trump, "Çok samimiyetsizce yapılmış bir taklit girişimi bu. Kaçak göçmenler, ABD'yi istila etti. Buna izin veren Biden'dı. ABD'ye grip suç işlemelerine izin veriyor." diye konuştu. 

"Kaçak göçmen krizine 'Joe Biden istilası' diyorum"

Venezuela'dan ABD'ye kaçak yollardan giren Jose Antonio Ibarra isimli kişinin, önceki günlerde Georgia Üniversitesi öğrencisi Laken Riley'i öldürdüğünü hatırlatan Trump, "Bu katil, adeta ülkemize salınmış bir canavardı. ABD'nin yüzleştiği bu krizi 'Joe Biden istilası' olarak adlandırıyorum." dedi.

Yorumlar (0)