Baraj duvarı çöktü: Evler sular altında kaldı!

Özbekistan'da şiddetli yağışların etkisi sonucu Sirderya vilayetinde baraj duvarı kısmen çöktü. Yüzlerce ev su altında kalırken, 70 bin kişi bölgeden tahliye edildi.

DÜNYA 02.05.2020, 12:52 02.05.2020, 14:35

Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü Murad Sadıkov, şiddetli yağışlar sebebiyle Sardoba Barajı'nın duvarının kısmen çöktüğünü ve yüksek miktarda suyun barajdan aktığını ifade etti. 

Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü Sadıkov,  bölgede bulunan tarım arazileri ile bazı yerleşim alanlarının su altında kaldığını, yüzlerce evin hasara uğradığını, 56 kişinin yaralandığını ve taşkının gerçekleştiği baraj yakınında ikamet eden 70 bin kişinin bölgeden tahliye edildiğini bildirdi. 

Sadıkov, kurtarma ekipleri tarafından çalışmaların devam ettirildiğini ve baraj suyunun diğer ırmaklara yönlendirilmesi neticesinde su akışının durdurulduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, felâketin ardından bölgeye gitti. 

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, barajda incelemeler yaptıktan sonra mağdurlarla görüştü. Tahliye edilenler için gereken tüm şartların sağlanacağını belirten Mirziyoyev, "Tüm güç ve araçları seferber edeceğiz. Koşullar iyileşinceye kadar, ben dâhil hiçbir yönetici hiçbir yere gitmeyecektir." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)