Avustralya polisinden kilise saldırısı açıklaması: "Terör eylemiydi"

Sydney'deki Christ The Good Shepherd Kilisesi'nde dün yaşanan bıçaklı saldırıda piskopos dahil 4 kişi yaralanmıştı. Yakalanan saldırganın 16 yaşında olduğu ortaya çıktı. Yeni Güney Galler Başkomiseri Karen Webb, saldırının bir terör eylemi olduğunu bildirdi.

DÜNYA 16.04.2024, 11:04 16.04.2024, 13:21 Hakan Öksüz
Avustralya polisinden kilise saldırısı açıklaması: "Terör eylemiydi"

Avustralya'da 3 gün içinde iki bıçaklı saldırı vakası yaşandı. 13 Nisan Cumartesi günü bir AVM'de yaşanan bıçaklı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi. Polis, çatışmada saldırganı öldürdü.

Kilisede 4 kişi bıçaklandı

Sydney kentinde dün yeni bir bıçaklama olayı daha meydana geldi. Sydney'in Wakeley bölgesindeki Christ The Good Shepherd Kilisesi'ndeki bıçaklı saldırıda Piskopos Mar Mari Emmanuel'in de aralarında yer aldığı 4 kişi yaralandı. 

Karen Webb: "Tek başına hareket etmiş"

Kilise saldırısına dair açıklama yapan Yeni Güney Galler Başkomiseri Karen Webb, "Bu bir terör eylemiydi. Yaptığımız değerlendirmeden sonra bu sonuca vardık. Saldırgan tek başına hareket etmiş. NSW Ortak Terörle Mücadele Ekibi (JCTT), olayı soruşturacak." ifadelerini kullandı.

Saldırgan 16 yaşındaymış

Elindeki bıçağı piskoposa defalarca saplayan ve kilisedeki 3 kişiyi daha yaralayan saldırgan, polis tarafından yakalandı.

Saldırganın 16 yaşında olduğu kaydedildi. Kilisenin dışında toplanan grup, saldırganın kendilerine verilmesini istedi.Çıkan olaylarda 20 polis aracı hasar aldı.

Yorumlar (0)