Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı: 7 ölü ve çok sayıda yaralı var

Avustralya'da bir alışveriş merkezinde bıçaklı saldırı gerçekleşti. Meydana gelen saldırıda yüzlerce kişi bölgeden tahliye edildi. Görgü tanıkları, saldırı sırasında yaralananlar olduğunu ve silah sesleri duyulduğunu ifade etti. İlk belirlemelere göre saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan çok sayıda kişi ise hastaneye kaldırıldı.

DÜNYA 13.04.2024, 15:22 13.04.2024, 15:38 Melina Ay
Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı: 7 ölü ve çok sayıda yaralı var

Avusturya’nın en büyük şehri Sydney'deki bir alışveriş merkezinde birden fazla kişinin bıçaklandığı ihbarı üzerine polis, bir kişinin vurulduğunu belirtti. Yerel basında çıkan haberlere göre, olayın ardından yüzlerce kişi alışveriş merkezinden tahliye edildi. Bu gelişme, yabancı ajanslar tarafından duyuruldu. Facia olayı gerçekleştiren katil ise, kadın polis etkisiz hale getirdi.

Sosyal medyada paylaşılan bazı gönderilerde, alışveriş merkezinden kaçan kalabalıkların, polis arabalarının ve acil servis ekiplerinin bölgeye akın ettiği görüldü.

İlk açıklamada ölü sayısı 5’ti

Yeni Güney Galler (NSW) ambulans yetkilileri, bıçaklı saldırıda 9 aylık bir bebeğin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Emniyet yetkilisi Anthony Cooke, düzenlediği basın toplantısında, saldırı sonucunda 5 kişinin yaşamını yitirdiğini ve hastaneye kaldırılan çok sayıda yaralı olduğunu belirtti. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ekledi.

Cooke, ilk soruşturmanın saldırganın tek başına hareket ettiğini gösterdiğini ifade etti ve saldırganın ölmesi nedeniyle herhangi bir tehdit bulunmadığını belirtti. Saldırganın alışveriş merkezine iki kez girip çıktığını ve 10 dakika sonra yeniden dönerek 9 kişiye saldırdığını aktardı.

Alışveriş merkezinde bulunan bir polisin saldırganı arkadan yaklaştığını ancak saldırgan tarafından bıçakla yaralandığını açıklayan Cooke, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını vurguladı.

Ölü sayısı 7’ye yükseldi

Avustralya'nın Sydney kentinde bulunan Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde meydana gelen bıçaklı saldırıda can kayıpları artıyor. Yeni Güney Galler Emniyet Genel Müdürü Karen Webb, düzenlediği basın toplantısında, saldırgan ile birlikte 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve biri 9 aylık bebek olmak üzere 8 kişinin de tedavisinin hastanede devam ettiğini açıkladı. Webb, dokuz aylık bebeğin ameliyata alındığını ve tedavisinin sürdüğünü belirtirken, hayatını kaybedenler arasında 9 aylık bebeğin annesinin de olduğunu bildirdi. Hayatını kaybedenlerden 5'inin kadın olduğunu ve olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini ifade etti.

“Resmi olarak tespit edilmesini bekliyoruz”

Karen Webb, saldırganın 40'lı yaşlarında olduğunu belirterek kimliğine dair detay vermedi. Ancak, saldırganın poliste kaydının bulunduğunu açıkladı ve "Saldırganın kim olduğunu öğrendik ve 40 yaşında bir erkek olduğunu biliyoruz. Ancak, resmi olarak kimliğinin tespit edilmesini bekliyoruz" dedi. Webb, saldırının terör bağlantısı olmadığını vurgulayarak, saldırının gerçekleştirildiği Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinin yarın kapalı olacağını duyurdu.

“Korkunç bir şiddet eylemi”

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, başkent Canberra'da düzenlediği basın toplantısında, saldırıyı ‘korkunç bir şiddet eylemi’ olarak nitelendirerek hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Saldırı sırasında ilk müdahalede bulunanları ve sağlık çalışanlarını öven Albanese, "Bugün Bondi Junction şok edici bir şiddet olayına sahne oldu ama aynı zamanda Avustralya halkının kahramanlığına da tanıklık etti. Bu aşamada saldırının nedeni bilinmiyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)