ATM’den çekilen sahte para krizi

Esenyurt'ta bir ATM, para çekmek isteyen birçok vatandaşa sahte para verdiği iddia ediliyor. Vatandaşlar sadece 100 TL'lik banknotların sahte olduğunu belirtirken, o anları video çekerek kayıt altına aldılar. Ayrıca çevrede bulunan farklı ATM'lerin de farklı dönemlerde sahte para verdiği iddia edildi.

GÜNDEM 13.04.2024, 15:54 15.04.2024, 09:45 Melina Ay
ATM’den çekilen sahte para krizi

Olay, dün İstanbul’un Esenyurt ilçesine bağlı Talatpaşa Mahallesi’nde bulunan bir ATM’de meydana geldi. Kazım Yılmaz isimli bir vatandaş, para çektikten sonra 100 TL’lik banknotların sahte olduğunu fark etti. O sırada yine aynı şekilde sahte para alan vatandaşlarda ATM’nin önüne gelerek çektikleri paraları geri yatırdı. Aynı bölgede daha önce de ATM’lerden sahte para verildiğini belirten vatandaşlar ise o anları cep telefonu ile kayıt altına aldı.

“Yetkililerin bir an önce ilgilenmesi lazım”

Kazım Yılmaz, dün ATM'den çektikleri paranın sahte olduğunu fark edince yaşadıklarını şu şekilde ifade etti:

“ATM'den para çektik, verdiği 100 TL'lik banknotların sahte olduğunu anladım. O sırada başka bir vatandaş daha geldi ve sahte para verdiğini söyledi. Biz paraları bir süre uğraştıktan sonra ATM'ye geri yatırdık. Aradan 2 dakika bile geçmeden başka biri daha elinde bir tomar sahte para ile geldi. Bir süre daha orada bekledik ve gelen vatandaşları uyardık. Bir an önce yetkililerin konu hakkında önlem alması gerekiyor.”

Yorumlar (0)