Afrika Birliği'nden dünyaya faizleri askıya alma çağrısı

Afrika Birliği Dönem Başkanı Cyrli Ramaphosa, koronavirüs salgınından dolayı ekonomilerin olumsuz etkilerini hafifletebilmek için dünyaya faiz ödemelerini askıya alma çağrısında bulundu.

DÜNYA 23.09.2020, 00:34 23.09.2020, 14:29
Afrika Birliği'nden dünyaya faizleri askıya alma çağrısı

Afrika Birliği Dönem Başkanı ve Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, bu sene koronavirüs salgınından dolayı online olarak gerçekleştirilen BM 75. Genel Kurulu'na göndermiş olduğu görüntülü mesajında, salgının oluşturmuş olduğu krizin 1945 senesinde görülen krizle benzerlik gösterdiği ve bu sebeple küresel bir iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Afrika'nın virüse karşı hızlı ve etkili bir mücadele içinde olduğunu ifade eden Ramaphosa, kıtanın ekonomide görülen olumsuz etkilerini atlatabilmek amacıyla dünyanın geri kalanından destek istediği bilgisini paylaştı.

"Faiz ödemelerinin askıya alınmasına ilişkin çağrı yapıyoruz"

Ramaphosa, Zimbabve ve Sudan gibi ülkelere uygulanmış olan yaptırımların da kaldırılması talebinde bulunarak, "Afrika ülkelerinin kamu ve dış borçlarının ve faiz ödemelerinin askıya alınmasına ilişkin çağrı yapıyoruz." dedi.

Cyril Ramaphosa ayrıca, kıtanın salgınla mücadele için yapmış olduğu harcamalardan dolayı kalkınma hedelerinden de uzaklaştığına dikkat çekti.

Konuşmasının büyük bir kısmını 2020 senesinde dünya gündeminde büyük bir yer bulan ırkçılık konusuna ayıran Ramaphosa, bütün ırkçılıklara karşı, kişi, şirket veya kurum ayırt etmeksizin hızlı bir şekilde harekete geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)