ABD'de mentollü sigara yasağı gelebilir!

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ülkede mentollü sigara ve aromalı puroların satışının yasaklanması için öneride bulunduklarını bildirdi.

DÜNYA 28.04.2022, 20:46 29.04.2022, 09:05 Hakan Öksüz
ABD'de mentollü sigara yasağı gelebilir!

Dumansız hava sahasının önemi, son 20 yılda yapılan araştırmalarla birlikte daha fazla ciddiye alınmaya başlandı. Dünya Sağlık Örgütü dâhil olmak üzere pek çok sağlık kuruluşu, tütün ürünlerinin kullanılmaması için geniş çaplı kampanyalara girişti. Bu kampanyaların içinde tütün ürünlerinin reklamlarını yapmamak, kapalı mekânlarda kullanmaya ceza getirmek ve sigaradan alınan vergiyi artırmak oldu.

"Şimdilik tavsiye niteliğinde"

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), tütün ürünleri karşıtı kampanya için yeni bir öneride bulundu. ABD'de mentollü sigara satışının yasaklanmasını öneren FDA, konuya ilişkin detayları açıkladı. Kongre'nin alt komitesinde konuşan FDA Komiseri Robert Califf, aldıkları kararın şimdilik tavsiye niteliği taşıdığını bildirdi.

Yasak, aromalı puroları da kapsayacak

Aldıkları tavsiye nitelğindeki kararın aromalı puroların da kapsadığını aktaran Robert Califf, "Yasak henüz yürürlüğe girmedi. Bunun için çok sayıda uzamnın görüşünü almak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)