En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Bitlis'te çocuğun gözünden 11 sinek larvası çıkarıldı

YAŞAM 06.07.2023, 17:12

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinde 10 yaşındaki bir çocuğun gözünde 11 tane sinek larvası tespit edildi. Çocuğun gözündeki larvalar iki gün arayla yapılan operasyon ile temizlendi.

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesine göz ağrısı şikayetiyle gelen 10 yaşındaki Y.Y.T ve ailesi muayene sonrası duyduklarına inanamadı.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Halil İbrahim Ateşoğlu, çocuğun muayenesi sırasında göz kapağında 11 sinek larvası tespit etti.

Hastanın göz ağrısı ve kızarıklık şikayetiyle geldiğini anlatan Dr. Ateşoğlu, şöyle konuştu:


"Yaptığımız muayenede hastanın göz kapağı altında hareket eden kurtçukları fark ettik ve mikroskobik muayenede temizledik. İlk gün 8 kurtçuk çıkardık. Antibiyotik damla tedavisini verdik ve ertesi gün hastayı kontrole çağırdık. Kontrole gelen hastanın şikayetleri gerilemişti ancak yaptığımız muayenede 3 kurtçuk daha gördük ve temizledik. Hastanın şu an için durumu iyi ve taburcu oldu."

Bu durumun daha çok yaz aylarında nehir ve göl kenarlarında, kırsal kesimlerde bulunan ve hayvancılıkla uğraşan kişilerde görüldüğünü belirten Ateşoğlu, “Sineğin bıraktığı larvaları biz hareket eden kurtçuk olarak görürüz. Mikroskobik muayene altında pamuk yardımıyla temizleriz." dedi.

Yorumlar (0)