The Archer Huntington Ödülü'nü alan ilk Türk: Prof. Dr. Oğuz Tekin

Amerikan Nümismatik Derneği (ANS), bu yıl The Archer Huntington Ödülü'ne, "antik sikkeler ve metroloji" üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Tekin'i layık gördü.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.11.2019, 13:40
The Archer Huntington Ödülü'nü alan ilk Türk: Prof. Dr. Oğuz Tekin

Koç Üniversitesinin yaptığı açıklamaya göre, eski Yunan ve Roma Nümismatiği üzerine yaptığı çalışmaların tanınması amacıyla Amerikan Nümismatik Derneği Mütevelli Heyeti'nin seçtiği Prof. Dr. Tekin, New York'ta düzenlenen törende ödülünü aldı.

Archer M. Huntington'ın nümerik matematiğe yaptığı katkıları onurlandırmak amacıyla her sene verilen The Archer Huntington ödülünün sahibi olan Prof. Dr. Oğuz Tekin, 1918 yılından bu yana verilen ödülü kazanan ilk ve tek Türk oldu.

Son 10 senedir Anadolu kökenli terazi ağırlıkları üzerine çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Oğuz Tekin, kariyerine British Museum'un yayımladığı daha sonra Uluslararası Akademiler Birliği programına alınarak desteklenen Sylloge Nummorum Greaceorum (SNG) projesinin Türkiye Proje Editörü olarak başladı.

AKMED'de "Nümismatik Yaz Okulu" düzenleyen Tekin, her yıl yurt içi ve yurt dışından 20 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen programda, sikkenin icadından Bizans İmparatorluğu'nun sonuna kadar olan dönemde basılmış antik sikkeler ve para tarihi ele alıyor.

Yorumlar (0)