Elon musk yapay zeka hakkında: “İnsan ırkını yok edebilir”

Teknoloji milyarderi Elon Musk, yapay zekanın gelecek yılın sonuna kadar insan aklını aşacağı konusunda uyarıda bulundu. Musk, yapay zekanın yaklaşık iki yıl içinde "en akıllı insandan daha akıllı olacağını" iddia ederek, teknolojinin hızla ilerlemesinin ‘korkunç sonuçlara yol açabileceğini’ belirtti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.04.2024, 17:54 Melina Ay
Elon musk yapay zeka hakkında: “İnsan ırkını yok edebilir”

Teknoloji milyarderi Elon Musk, X sosyal medya platformu hakkında verdiği bir röportajda yapay zeka konusundaki değişen görüşlerini dile getirdi. Musk, gelecek yılın sonuna kadar yapay zekanın insan aklını geride bırakacağını belirtti ve yapay zekanın önümüzdeki iki yıl içinde "en akıllı insandan daha akıllı olacağını" iddia etti. Ayrıca, beş yıl içinde ‘duyarlı yapay zekaların’ insan sayısını aşabileceğini öngördü. Ancak Musk, gelişmiş çipler ve elektrikteki potansiyel bir kıtlığın yapay zekanın ilerlemesini engelleyebileceğini ifade ederek, insanlığın bu konuda bir şansı olabileceğini dile getirdi.

“5 yıl içinde tüm insanları aşacak”

Elon Musk, "Tahminimce önümüzdeki yılın sonuna doğru herhangi bir insandan daha akıllı bir yapay zekaya sahip olacağız. Yapay zekanın duyarlı hesaplama miktarının, 5 yıl içinde muhtemelen tüm insanları aşacağını düşünüyorum" ifadeleriyle yapay zeka konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Ayrıca, yapay zekanın şimdiye kadar gördüğü en hızlı ilerleyen teknoloji olduğunu belirten Musk, yapay zekanın ilk etkilerinin iyi huylu görünse de nihai sonuçlarının korkunç olabileceğini ekledi.

“İnsan ırkını yok edebilir”

Elon Musk, yapay zekanın gücünün sınırsız olduğunu ve çeşitliliği artırarak insan ırkını tehlikeye atabileceğini belirtti. Musk, "Eğer bir yapay zeka bu kadar çok güce sahipse, çeşitliliği güçlendirebilir ve aynı türde çok fazla insan ya da aynı cinsiyetten çok fazla insan olduğuna karar verebilir. Çeşitlilik sayısı doğru olduğuna inandığı sayıya ulaşana kadar insan ırkını yok edebilir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Musk teknolojinin potansiyel tehlikeleri konusunda gelişmiş yapay zekaların "insanlığa yönelik en büyük tehditlerden biri" olabileceği uyarısında bulundu. Bununla birlikte, endişelerine rağmen Musk, modern yapay zekanın gelişimindeki kilit isimlerden biri olarak öne çıkmaya devam ediyor.

Musk ayrıca, kendi üretken yapay zeka sistemi Grok AI'nın geliştirilmesine de katkıda bulunmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)