habernediyor.com

Meteorolojiden 35 şehir için kodlu uyarı 

YAŞAM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Batı Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara’daki 35 şehir için sel ve su taşması uyarısında bulundu. Sarı ve turuncu kodlar veren MGM, vatandaşların tedbirli olması gerektiği hakkında bildirimlerde bulundu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bu sabah saatlerinde yapılan uyarıya göre yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Genel olarak gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği yurt genelinde su taşması ve sel basması konusunda uyarılarda bulunan MGM, 35 şehir için sarı ve turuncu kodlar verdi. 

Batı Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara’da toplam 35 şehir için verilen kodlar arasında özellikle Muğla, İzmir, Isparta, Burdur, Balıkesir, Aydın ve Antalya’nın turuncu uyarısı bulunuyor. Kuvvetli ve şiddetli yağış, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi konularda uyaran MGM, sıcaklıkların azalacağını bildiriyor. 

MGM’nin sarı kodlu uyarı verdiği şehirler ise Osmaniye, Karabük, Karaman, Aksaray, Yozgat, Trabzon, Tokat, Sivas, Samsun, Rize, Ordu, Niğde, Nevşehir, Kahramanmaraş, Manisa, Konya, Kayseri, Kastamonu, Mersin, Gümüşhane, Giresun, Denizli, Çankırı, Çanakkale, Bolu, Artvin, Amasya ve Adana olarak belirtiliyor. 

Marmara Bölgesi 

Marmara’da sıcaklıklar 4 derece kadar düşecek. Rüzgar güney ve doğu yönlerden esecek. Gün içerisinde genellikle gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçecek bölgede yağışların Balıkesir ve Çanakkale taraflarında toplanması bekleniyor.  

Bursa 20 derece, Edirne 14 derece, İstanbul 17 derece, Kocaeli 19 derece.  

Ege Bölgesi 

Ege de sıcaklıkların en çok düşeceği bölgelerden biri. 4 dereceye kadar düşüş olması bekleniyor. Rüzgar genellikle güney ve doğu yönlerinden esecek ve şiddeti zaman zaman 80 km/saate çıkacak. Yağışların kıyı kesimlerde, Aydın, Muğla ve İzmir çevresinde toplanması ve kuvvetlenmesi bekleniyor.  

Afyonkarahisar 9 derece, Denizli 15 derece, İzmir 15 derece ve Muğla 12 derece. 



Akdeniz Bölgesi 

Çok ve parçalı bulutlu şekilde günü geçirecek olan Akdeniz Bölgesi’nde Kahramanmaraş ve çevresi hariç tüm bölgede sağanak ve gök gürültüsü bekleniyor. Yağışlar genellikle Mersin, Anada ve Batı Akdeniz kısımlarında toplanacak. Burdur’un doğusunda, Antalya çevresinde ve Isparta güneyinde 90 km/saate kadar çıkabilen hızıyla rüzgar bekleniyor.  

Adana 22 derece, Antalya 17 derece, Hatay 19 derece, Isparta 11 derece. 

İç Anadolu Bölgesi 

Çok ve parçalı bulutlu şekilde günü geçirecek olan İç Anadolu bölgesinde Sivas ve çevresi haricinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Özellikle akşam saatlerinde Konya’nın güney ve batı kesimlerinde kuvvetli fırtına etkili olacak. Rüzgar, bölge genelinde doğu ve güney yönden esecek ve hızı zaman zaman 80 km/saati bulacak. 

Ankara 14 derece, Eskişehir 13 derece, Konya 15 derece, Sivas 11 derece. 

Karadeniz Bölgesi 

Karadeniz Bölgesi’nde en çok Batı Karadeniz kesiminin yağış alması bekleniyor. Hızı zaman zaman 70 km/saate çıkacak olan ve güney merkezli fırtınaların görülmesi muhtemel. Batı kesimde yaşayanların kuvvetli yağışa ve rüzgara karşı dikkatli olması gerekirken orta ve doğu kesimlerde yaşayanların ise fırtına haline karşı dikkatli olması gerekiyor. Orta ve doğu kesimlerde rüzgarın hızının 90 km/saati bulması bekleniyor. 

Bolu 15 derece, Düzce 20 derece, Kastamonu 13 derece, Zonguldak 19 derece, Ordu 20 derece, Rize 20 derece, Samsun 21 derece, Trabzon 21 derece. 



Doğu Anadolu Bölgesi 

Doğu Anadolu Bölgesi, yağışın ve rüzgarın kendisini fazla hissettirmeyeceği bölgelerde. Güney yönlü esecek rüzgarın hızının 50 km/saat olması beklenirken gün içerisinde sıcaklıklar hayli düşük olacak. Özellikle bölgenin kuzey kesimlerinde akşam vaktine doğru ani sıcaklık düşüşleri yaşanabilir. Zirai donlara dikkat edilmesinde fayda var. 

Bingöl 13 derece, Erzurum 6 derece, Kars 6 derece, Van 11 derece. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi, ülke geneline nazaran en sıcak bölge olacak. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bugün içerisinde yer yer bulutlu hava hakim olacak. Bölgede kuvvetli yağış ve fırtına hali beklenmiyor. 

Diyarbakır 14 derece, Gaziantep 14 derece, Siirt 15 derece, Şanlıurfa 16 derece. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.