habernediyor.com

Meteoroloji paylaştı: Türkiye genelinde 3’lü uyarı!

YAŞAM

Türkiye'nin hafta sonuna fırtına ve yağışı havanın etkisiyle giriş yapacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, cumartesi akşam vakitlerinden başlayarak Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin doğusu ile güneyinde toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için Türkiye geneline uyarıda bulundu. Balkanlar üzerinden yurda giriş yapacak olan yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak biçiminde, iç kesimler ve güney taraflarda ise yer yer gök gürültülü sağanak biçiminde görüleceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Kuvvetli yağışların, cumartesi günü İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz, Ege ve Marmara’da, pazar günü ise Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Batı Akdeniz ile Ege’de, pazartesi günü ise Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Orta ve Barı Karadeniz, İç Anadolu ile Akdeniz de görülmesi bekleniyor.

Toz taşınımı 2 bölgeyi etkileyecek

Rüzgarın, cumartesi yurt genelinde güney yönlerden lodos şeklinde kuvvetli, Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz'de fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına, pazar günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Cumartesi akşam vakitlerinden başlayarak Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin doğusu ve güneyinde güneyi toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar düşecek

Cumartesi günü hava sıcakları yurt genelinde yüksek devam edecek. Pazar gününden başlayarak Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara’da etkili olacak yağışlarla beraber sıcaklıkların mevsim normallerine geleceği tahmin ediliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.