habernediyor.com

Meteoroloji'den 33 il için 'sarı', 16 il için 'turuncu' kodlu uyarı!

YAŞAM

Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun batısı ve kuzeyi, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile birlikte Amasya, Çorum, Samsun çevrelerinde yoğun ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji, zirai don ve yoğun kar riskine karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerinde, batı bölgeleri ile birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ile 6 derece altında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde olacağı belirtildi.

33 ile sarı, 16 ile turuncu kodlu uyarı

Rüzgarın, Batı Karadeniz ve Marmara’da kuzeyli, İç Anadolu’nun batısı ve kuzeyinde ve Ege’de güneyli, ardından yer yer kuzeyli, diğer bölgelerde ise güneyden hafif, ara ara orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğu ve güneyi, Doğu Akdeniz, Doğu ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile birlikte Doğu Anadolu'nun batısında güneyden kuvvetli fırtına şeklinde esecek.



Yoğun kar yağışının, kuvvetli sağanak ve rüzgar sebebiyle, Afyonkarahisar, Adana, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Gaziantep, Eskişehir, Giresun, Hatay, Gümüşhane, Isparta, Kayseri, Mersin, Kırşehir, Kütahya, Kocaeli, Kahramanmaraş, Nevşehir, Muğla, Niğde, Rize, Ordu, Sakarya, Tokat, Sivas, Trabzon, Yozgat, Uşak, Aksaray, Osmaniye, Yalova ve Kilis için "sarı kod", Ankara, Amasya, Antalya, Çankırı, Bolu, Çorum, Konya, Kastamonu, Samsun, Zonguldak, Sinop, Karaman, Bartın, Kırıkkale, Düzce ve Karabük için "turuncu kod" uyarısı yapıldı.

Bazı illerdeki hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

Ankara: Çok bulutlu, kuvvetli ve aralıklı kar yağışlı, 3 derece

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, 3 derece

İzmir: Çok bulutlu, sabah ve öğlen sağanak yağışlı, 9 derece

Bursa: Çok bulutlu ve kar yağışlı, Yağışların, kuvvetli ve yoğun kar olarak yağması bekleniyor, 2 derece

Adana: Çok bulutlu, ara ara kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, iç ve yüksek bölgeleri karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı, 12 derece

Antalya: Çok bulutlu, ara ara kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, iç ve yüksek bölgeleri karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı, 12 derece

Samsun: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, 6 derece

Trabzon: Parçalı, çok bulutlu, 10 derece

Erzurum: Parçalı, çok bulutlu, -5 derece

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.