habernediyor.com

Mervenur Polat cinayeti davasında karar verildi!

YAŞAM

Antalya'da 2020 yılında katledilen ve cansız bedeni aylar sonra bir evin çatısında bulunan Mervenur Polat'ın öldürülmesiyle ilgili davanın karar duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, 6 sanığın yargılandığı davada Cüneyt Akyol'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. 3 sanık beraat etti. Duruşmanın ardından konuşan müşteki avukatı Buğra Kağan Oğuz, "Olay anında evde 5 kişi vardı. Tek kişinin bu suçu işlemesi mantıklı değil." dedi. İşte davaya ilişkin ayrıntılar...

Antalya'da 2020 yılında öldürülen 20 yaşındaki Mervenur Polat'ın cinayetiyle ilgili davanın son duruşması Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuklu sanıklar Aziz Kaya ve Cüneyt Akyol'un, duruşmaya görüntülü sistem aracılığıyla katıldığı belirtildi. Öte yandan sanık Süleyman G. ile birlikte iki tarafın avukatları da duruşmaya katıldı.

Sanık Cüneyt Akyol: "Uyuşturucu etkisindeydim"

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık Cüneyt Akyol, "Cinsel saldırıda bulunmadım ve tasarlayarak öldürme suçunu işlemedim. Uyuşturucu maddenin etkisinde ne yaptığımı bilmiyordum. Ailesinden özür diliyorum ve adalete olan güvenimin tam olduğunu belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı. Sanık Aziz Kaya, tek suçunun yanlış zamanda yanlış yerde bulunmak olduğunu söyledi. Tutuksuz yargılanan Süleyman Gülten ise diğer sanıkları tanımadığı iddia etti.

Cüneyt Akyol'a ağırlaştırılmış müebbet!

Öldürülen Mervenur Polat'ın annesi Güler Polat (58) ile babası Atilla Polat (57), sanıkların mümkün olan en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, 2 yıl süren davada kararını açıkladı. Sanık Cüneyt Akyol, "canavarca hisle kasten öldürme" suçunu işlemesi nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

3 sanık beraat etti

Cüneyt Akyol'a "cinsel saldırı" nedeniyle 12 yıl, "uyuşturucu tedariki" dolayısıyla da ilâve 5 yıl hapis cezası verildi. Tutuklu sanık Aziz Kaya, uyuşturucu madde ticareti yaptığı için 10 yıl hapis cezası aldı. Suç delillerini sakladığı tespit edilen Süleyman Gülten ise 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar Ferdi T., İbrahim H.Ş ve Gökhan H.'nin beraat ettiği kaydedildi.

Acılı anne ve baba, duruşma sonrası konuştu

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan anne Güler Polat, gözyaşlarını tutamadı. Sanıkların işlediği suç yüzünden 8 yaşındaki torununun öksüz kaldığını söyleyen Güler Polat, "İçimin ateşinin sönmesi mümkün değil ama biraz daha hafifledi. Yavrumun hayatını elinden aldılar, onu benden kopardılar. İnşallah benden kötü olurlar." dedi. Adaletin yerini bulduğunu belirten baba Atilla Polat, "Meğer torunum da annesinin öldürüldüğünü biliyormuş. Ona psikologla söylemeyi planlıyorduk. " ifadelerini kullandı.

Avukat konuştu: "Olayı tek kişinin gerçekleştirmesi mantıklı değil"

Davanın yaklaşık bir buçuk yıldır devam ettiğini kaydeden müşteki avukatı Buğra Kağan Oğuz, "Mervenur çok genç yaşta hayattan koparıldı. Davada 6 sanık yargılanıyordu. Bu olayın başındaki kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Cezalarda indirime gidilmemesi sevindirici. Olay anında evde 5 kişi vardı. Süleyman Gülten de taşımaya yardım etmiş. Bu 5 sanığın da fikir birliği içinde olayı gerçekleştirdiğini düşünüyoruz. Evde 5 kişi var ve cinayetten sadece 1 kişi mi sorumlu? Bu mantıklı değil. Delillere ulaşmak vakit aldığı için sağlıklı bulgu elde edilemedi. 3 sanığın beraat etmesine itiraz edeceğiz." dedi.

Cansız bedeni aylar sonra bulunmuştu

19 Ekim 2020'de Antalya'da ayrıldığı evine bir daha dönemeyen bir çocuk annesi Mervenur Polat'ın cansız bedeni, 8 Mart 2021'de bir evin çatısında bulunmuştu. Olayla ilgili gözaltında alınan 7 kişiden biri salıverilmişti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.