habernediyor.com

Kars’taki yaban hayatının hareketliliği, herkesi heyecanlandırdı!

YAŞAM

Kars’a yaklaşık 58 kilometrelik bir mesafede bulunan Sarıkamış ilçesinde, adeta safari turuna çıkılıyor. İlçede yemek için arayışa çıkan yabani hayvanlar, doğa fotoğrafçılarının kameralarına yakalandı.

Kars il merkezine yaklaşık 58 kilometre uzaklıkta bulunan ve Sarıçam ormanlarıyla kaplanmış Sarıkamış ilçesi, adeta bir safari alanına dönüştü. Yabani hayatın hüküm sürdüğü ormanlarda, karların da yavaşça erimesiyle beraber yaban hayatı görünür oldu. Tilki, baykuş, kurt, çakal ve göçmen kuşlar gibi hayvan türleri, adeta doğayı renklendirdi. Yabani hayatın bu şekilde renklenip hareketlenişi ise doğa fotoğrafçılarının gözünden kaçmadı. Hayvanların havaların ısınmasıyla beraber doğaya çıkışı, fotoğrafçılar ve fotokapanlar tarafından görüntülendi.

İlkbaharın gelişini müjdelediler

Yiyecek arama çıkan hayvan türleri, adeta baharın gelişini de neşeyle duyurdu. Yeşilbaş ördekler, kulaklı orman baykuşu, kızıl şahin ve angut gibi göçmen kuş türlerinin bölgeye akın ettiği görüldü. Ayrıca tilki ve kurt gibi türlerin de yemek aradığını görüntülenirken, ilkbahar da bu şekilde selamlanmış oldu.

Avcılık yapan kişiler de yakalandı

Yüksek rakımlı ilçelerde karların eridiği gözlemlenirken, doğal yabani hayvanların yaşamları da görülmüş oldu. Doğal yaşantının koruma altında olması nedeniyle konulan fotokapanlar sayesinde, hayvanlar kayda alındı. Bu şekilde kaçak yollarla avcılık yapmak isteyen kişilerinde yakalanması sağlandı. Baykuştan göçmen kuşlara, ayılardan kurtlara kadar pek çok hayvan türü de hem fotokapanlar sayesinde görüntülendi, hem de doğa fotoğrafçıları tarafından gözlemlendi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.