habernediyor.com

Karadeniz Bölgesi sağanak yağışa teslim oldu

YAŞAM

Antalya başta olmak üzere çeşitli illerde yangınlar devam ederken ülkenin kuzey şehirleri de sağanak yağış ve sonrasında yaşanan sele teslim oldu. Onlarca ev ve iş yeri kullanılamaz hale gelirken yaralananların da olduğu bildirildi. 

İklim değişikliğinin sebep olduğu zamansız sağanak yağış, hayatı durma noktasına getirdi. Van, Kars ve Erzurum sellerinin ardından Kastamonu ve Bartın da sele teslim oldu.  

Kastamonu 

Karadeniz sahilindeki ilçeler olan Bozkurt ve Abana’da aşırı yağışlar akşam saatlerinde başladı. Gece boyunca aralıklı devam eden yağışlar sebebiyle zemin katları su bastı, mazgallar taştı. Sanayi sitesinde su altında kalan makine ve malzemeler kullanılamaz hale geldi. Belediye ekipleri ve esnaf, suları tahliye için saatlerce uğraştı.  

Kastamonu Meteoroloji İl Müdürlüğü verilerine göre Abana’da metrekareye 116 kg yağış düşerken Bozkurt’ta da 100 kg yağış düştü. 



Sinop 

Sinop da yoğun yağışa teslim olan iller arasındaydı. Ayancık, Türkeli ve kent merkezinde etkili olan yağış sebebiyle köy yollarındaki dereler taştı. Küçük çaplı heyelanlar meydana geldi. Valilik’ten yapılan açıklamada yağışların devam edeceği ve vatandaşların doğa olaylarına hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı.  



Karabük 

Şehir merkezinde ve Safranbolu’da etkili olan kuvvetli yağış sebebiyle su baskınları yaşandı. Rögarların taştığı bölgelerde belediye ekipleri su tahliyesi çalışmalarını başlattı. Esentepe Mahallesi’ndeki apartmanların bodrum katlarındaki daireleri su bastı. İtfaiye ekipleri, gece boyunca bölgede çalışmalarını sürdürdü. 



Bartın 

Bartın’da etkili olan şiddetli yağış, bazı bölgelerde sele yol açtı. Alt kattaki ev ve iş yerlerini su basarken araçlar da selde sürüklendi. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sebebiyle Yenihan mevkiindeki kara yolu çöktü. Bartın-Karabük yolu ulaşıma kapandı. Sel sularına kapılan bir araçtaki iki kişiyi AFAD ekipleri ve vatandaşlar kurtardı. Evlerinde mahsur kalan 20 kişi de karayolları ve belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Bartın Valisi Sinan Güner, 03.00 sıralarında ilk ihbarın geldiğini ve ekiplerin hummalı şekilde çalışarak Bartın-Abdipaşa-Ulus kara yolunu açtıklarını bildirdi. Yola düşen heyelan, bir süre ulaşımı engellemişti. Vali Güner, kurtarma çalışmalarının sabaha kadar sürdüğünü ve Karabük Valiliği’nden yardım istediklerini açıkladı.  

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.