habernediyor.com

İngiltere'den Nepal'e çocuklara yardım

YAŞAM

Aynı zamanda gezgin ve maraton koşucusu olan İngiliz yazar Rosie Swale Pope, çocuklara yardım amacıyla İngiltere'den Nepal'e koşuyor.

Rosie Swale Pope, Güney Asya'da bulunan Nepal'de faaliyet gösteren yardım kuruluşlarının yürüttüğü çalışmalara destek olmak adına geçtiğimiz yılın temmuz ayında İngiltere'nin Brighton şehrinden yola çıktı ve yolculuğunun Avrupa kısmını geride bıraktı.

Eşyalarını, vücuduna bağlayarak çektiği küçük bir karavanla taşıyan 73 yaşındaki Rosie Swale Pope, Pazarkule Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye girdi. Gümrük kapısında gazetecilere yaptığı açıklamada Pope, Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Yolculuğun tamamı 6 bin 900 kilometre

Rosie Swale Pope, Londra'dan Türkiye'ye bir yıldan uzun süren bir yolculukla varabildiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

"2021 yazında Nepal'e varmayı planlıyorum. Çünkü yol oldukça uzun. Yolculuğun tamamı 6 bin 900 kilometreden oluşuyor. Belki de daha fazla. Türkiye'de birkaç ay geçirmeyi planlıyorum. İstanbul'a vardığımda bir hafta ailemi görmek için İngiltere'ye gideceğim. Daha önce hiç Türkiye'de bulunmadım. Bu şahane."

Rosie Swale Pope, yaptığı seyahatleri kitaplaştırarak ve konferanslar vererek para kazandığını, bu şekilde muhteşem insanlarla da tanışma fırsatı yakaladığını söyledi.

"Bana Türk çayı ikram ettiler"

Türkiye'de birkaç ay geçirdikten sonra Gürcistan'dan yola devam edeceğini belirten Pope, şunları kaydetti:

"Daha sonra Azerbaycan ve Hazar Denizi'ni de kapsayan bir güzergâhı geçip Nepal'in başkenti Katmandu'ya varmak istiyorum. Biraz çılgın şeyler yaparsanız bu insanların dikkatini kansere ve önemli şeylere çekmenizi sağlar. Bazen otelde kalıyorum ama yoldayken çoğu kez bu karavanda uyuyorum. Çünkü bu karavan trafikten kurtulmak ve geceleri koşabilmek için çok uygun. Gümrükte de cana yakın insanlar tarafından harika bir şekilde karşılandım. Bana Türk çayı ikram ettiler."

Rosie Swale Pope, daha önce Rusya'da kanserle mücadele eden bir yardım kuruluşuna destek olmak adına 5 yıllık bir program içinde çeşitli ülkelerde koşmuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.