habernediyor.com

Doğu Anadolu'da "Kara Kış" yaşanıyor

YAŞAM

Doğu Anadolu'da, özellikle Erzurum, Iğdır, Ağrı, Kars ve Ardahan'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle vatandaşların oldukça zor anlar yaşadığı aktarıldı.

Doğu Anadolu’da, özellikle Erzurum, Iğdır, Ağrı, Kars ve Ardahan’da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden vatandaşlar oldukça zorlanıyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı'da 204, Kars'ta 67, Ardahan'da 33 ve Iğdır'da da 33 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Kara kışı yaşanıyor

Baharın yaklaşmasıyla havaların biraz daha ısınması beklenirken Doğu Anadolu’da yoğun kar yağışı ve tipi etkisini fazlasıyla hissettiriyor. Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan ve Ağrı gibi şehirlerde kar nedeniyle 929 yerleşim yerine ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Erzurum’da personele idari izin

Gece başlayan ve kısa aralıklarla etkisini sürdüren kar kalınlığı 30 cm’ye kadar ulaştığı ve yüksek kesimlerde yaşamı olumsuz etkilediği görüldü. 592 mahallenin kar ve yoğun tipi sebebiyle ulaşıma kapandığı kentte, sürücüler zor anlar yaşarken belediye ekipleri çalışma başlattı. Valilikten yapılan açıklamada ise olumsuz hava koşulları sebebiyle Erzurum’da kamu ile özel kurumlardaki engelli, hamile personellerin bugün idari izinli sayılacağı açıklandı.

Kars’ta görüş mesafesi düştü

Kars’ta da vatandaşların, yoğun kar yağışı ve tipinin ardından zor anlar yaşadığı aktarıldı. Sürücülerin de ilerlemekte güçlük çektiği yolların açılması için belediye ve karayolları ekipleri çalışma başlattı. Görüş mesafesinin düştüğü şehrin, özellikle Kağızman ilçesinin kar sebebiyle beyaza büründüğü görüldü.

Ardahan'da 33 köye ulaşım sağlanamıyor

Ocak ve Şubat aylarına oranla hava sıcaklıklarının daha fazla düştüğü Ardahan’da akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı etkisini artırarak devam etti. 

Yoğun kar yağışının görüldüğü Ardahan’ın 4 ilçesine bağlı 33 köyüne yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışının etkisini gösterdiği il genelinde ekipler yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Ardahan’da gece başlayan kar, sabahın erken saatlerine kadar devam ettiği, kar yüzünden kapanan yolların açılması için belediye ekiplerinin çalışma başlattığı belirtildi.

Yoğun karş yağışıyla birlikte onlarca köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler, köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürürken Ardahan-Artvin karayolu Sahara Geçidi ile Ardahan-Posof karayolu Ilgar Dağı mevkisinde de kar yağışının etkili olduğu bildirildi.

Karayolları ekipleri Sahara geçidi ile Ulgar dağı geçidinde yolun araç trafiğine açık kalması için çalışmalarını sürdürürken yetkililer ise sürücüleri uyararak araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.



 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.