habernediyor.com

ByLock üzerinden mülâkat provası yapıyorladı: 9 gözaltı!

YAŞAM

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü FETÖ'nün "mahrem hizmetler" yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ankara merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi. Aralarında sınav sorularını çalarak ByLock üzerinden mülâkat provası yaptıkları tespit edilen kişilerin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerden 4'ünün, PKK/KCK'nın sosyal medya üzerinden propagandasını yaptıkları kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü FETÖ'nün mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmalarını yürütmeye devam ediyor. Örgütün yabancı ülkelerle bağlantı kurmakla sorumlu "Dışişleri" teşkilatının üyesi olduğu tespit edilen 2 kişi takibe alındı. Bu 2 kişinin, FETÖ ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle daha önce işten çıkarıldığı kaydedildi.

Soruları almalarına rağmen başarılı olamadılar

Başsavcılık tarafından takibe alınan diğer 2 kişinin, halen daha çalışma hayatının içinde olduğu belirtildi. İzi sürülen diğer 4 kişinin ise 2015 yılında çalınan sınav sorularının dağıtıldığı evde bulundukları ancak soruları almalarına rağmen başarılı olamadıkları tespit edildi. Bu kişilerin, örgütün gizli haberleşme uygulaması olan ByLock'u kullandıkları belirlendi.

9 kişi yakalandı, 1 kişi firari!

ByLock üzerinden haberleşerek çalınan soruları birbirlerine sordukları ve mülakat provası yaptıkları tespit edilen bu 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kararın ardından harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, örgütün "mahrem hizmetler" yapılanması ile ilişkili kişileri takibe aldı. PKK/KCK'nın sosyal medya propagandasını yapan 4 şüpheli belirlendi, Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda 9 kişi yakalandı, firari olduğu tespit edilen 1 kişinin ise arandığı kaydedildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.