habernediyor.com

Barakada yaşıyor, bir lokma ekmeğini 36 kedi ile paylaşıyor

YAŞAM

Kastamonu’ya bağlı Ağlı ilçesinde barakada yalnız başına yaşayan bir yurttaş, lokmasını 36 kedi ile paylaşıyor. 65 yaş maaşı alan adam, kendi yiyemediği sosisleri can dostlarına yediriyor.

Kastamonu’ya bağlı Ağlı ilçesinde Kırlardere Mahallesi Ayanoğlu Sokak'ta ikamet eden 68 yaşındaki Nazmi Özsoy, yalnız başına yaşadığı barakasını 36 kedi ile paylaşıyor. Kaymakamlıktan iki ayda bir verilen 300 TL ve 65 yaş maaşıyla 25 tanesi yetişkin, 11 tanesi yavru olan 36 kediye bakan Nazmi Özsoy, kendisinin yiyemediği sosisleri can dostlarına yediriyor. Beslediği kedilerle aynı tabaktan yemek yiyen hayvansever, kedilerle birlikte aynı yatakta yatıyor. Özsoy, kedilerin mali yükünün arttığını ve artık bakamayacak hale geldiğini söyleyerek, kedilerin sahiplenilmesini ya da kendisine maddi destekte bulunulmasını istedi.

"Çoğu zaman parasız kalıyorum"

Kedilerin her sene mart ayında yavruladığını ifade eden Özsoy, şu ifadeleri kullandı:

 “Büyük kedilerim var. Benimle beraber dağa geliyorlar. Peşimden bir an olsun ayrılmıyorlar. 65 yaş aylığı alıyorum. Paramın hepsini onlara harcıyorum, çoğu zaman parasız kalıyorum. Kaymakamlıktan iki ayda bir 300 TL para veriyorlar.

"Ya sahiplensinler ya da destek versinler"

Kaymakamlık tarafından oruç zamanı kendisine yemek geldiğini dile getiren Özsoy, “4 yıl evvel yemek geldiğinde eve bir tane de kedi geldi, bir daha da buradan ayrılmadı. Yavru yaparak çoğaldılar. Şu anda 36 tane kedim var. Artık bakacak durumum kalmadı. Ya sahiplensinler ya da bana destek olsunlar. 

"Borç parayla onlara yiyecek alıyorum"

Yavrular üşümesin diye soba yakıyorum. Param yetişmediği için borçla süt, mama, sosis alıyorum. Köyde kimse yok, benden başka bunlara bakacak kimse yok. Bir başıma kaldım burada.

"Kimse benim gibi bakmamıştır"

Hasta kedim var. Toplam 6 kardeşlerdi, 5'i öldü. Şu anda hasta olan ölmesin diye yoğurt veriyorum. Kedilere kimse benim gibi bakmamıştır."















Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.