habernediyor.com

Balonlar, 159 gün sonra yeniden havalandı!

YAŞAM

Türkiye'nin önemli turizm merkezi Kapadokya'da sıcak hava balonları, 159 gün sonra tekrar havalandı. 

Kapadokya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında durdurulan sıcak hava balon turları tekrar faaliyete geçti. 

Bugün sabah saatlerinde 20 balon gökyüzüne yükseldi. Hem yerli hem de yabancı turistlerin, maske takarak ve sosyal mesafe kuralına riayet ederek sepetlerine bindikleri fark edildi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Kapadokya'da 159 gün sonra yeniden başlayan sıcak hava balon turlarını seyretmek için geldi. 

Pasha Balloons isimli firmanın sahibi olan Mehmet Halis Aydoğan, Kapadokya'da uzun bir süreden sonra sıcak hava balon turlarının başlamasını "Türkiye ve balonculuk adına mutluluk" şeklinde nitelendirdi.

Sıcak hava balon turlarını gerçekleştirmenin verdiği heyecanı derinden yaşadıklarını aktaran Aydoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Genel Müdürü Bahri Kesici'ye teşekkürlerini iletti. 

Aydoğan, bugün yaklaşık 20 sıcak hava balonunun gökyüzünde olacağına dikkat çekerek, özellikle yabancı turistler tarafından söz konusu turlara ilgi gösterildiğini kaydetti.

Kapadokya'da yabancı turistlerin artış göstereceğini belirten Aydoğan, şu anda Avrupa, Avustralya ve Asya kıtalarından birçok kişinin geldiğini ifade etti.

Aydoğan, söz konusu sıcak hava balon turlarının tekrar başlamasıyla daha fazla kişinin geleceğine inandıklarını ekledi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.