habernediyor.com

3 gün önce kaybolmuştu… Engelli vatandaşı çoban buldu

YAŞAM

Sivas’ın Gürün ilçesinde 3 gün önce kaybolan zihinsel engelli İrfan Arabacı, kırsal kesimde koyunlarını otlatan çoban Serdar Boyrazoğlu tarafından şans eseri bulundu. Engelli vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Çiçekyurt köyünde ailesiyle birlikte yaşayan zihinsel engelli İrfan Arabacı, 3 gün önce kayıplara karıştı. Panikle ekiplere ihbarda bulunan aile üyeleri, Arabacı’nın izini bir türlü bulamadı. Ekiplerin de arama çalışmalarından sonuç çıkmaması üzerine ailenin tedirginliği daha da arttı. 

“Sen terörist misin, hırsız mısın?” diye sordu

İlçenin kırsal kesiminde koyunlarını otlatan çoban Serdar Boyrazoğlu, kayanın dibinde uyuyan bir kişiyi fark edince cep telefonuna sarılarak video çekmeye başladı. Montunu kafasına kadar çekerek yatan kişiden şüphelenen Boyrazoğlu, “Kalk bakalım, sen kimsin, necisin? Neden yatıyorsun burada? Kaçak mısın? Tüccar mısın? Terörist misin? Hırsız mısın?" şeklinde peş peşe sorular sorarak bilgi almaya çalıştı. Sorularına bir türlü yanıt alamayan Boyrazoğlu, ardından ekiplere ihbarda bulunarak yardım talep etti. 

Hastanede tedavi altına alındı

Bölgeye gelen ekipler, kırsalda kaya dibinde uyuyan ve donmak üzere olduğu belirlenen kişinin 3 gündür kayıp olan zihinsel engelli İrfan Arabacı olduğunu belirledi. Hızlı bir şekilde hastaneye kaldırılan Arabacı, tedavi altına alındı. Engelli vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Çoban Boyrazoğlu ise kaya dibinde uyuyan bir kişi görünce şüphelendiğini, ardından üzerine keçe örterek kendisini ısıtmaya çalıştığını söyledi. Günler sonra bulunan İrfan Arabacı sebebiyle büyük sevinç yaşayan aile üyeleri hem çobana hem de ekiplere teşekkür etti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.