habernediyor.com

İzmit’te 144 bin F1 fidesi köylülere hibe edildi

TARIM

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, F1 olarak da bilinen kaliteli sebze fidelerinin dağıtımında belediye ekipleriyle köylüleri ziyaret etti. 144 bin hibe fide köylülere dağıtıldı.

Tarımsal destek planlamasıyla İzmit’te ilin tarımsal üretiminin geliştirilmesi, köylünün ve üreticinin desteklenmesi amacıyla sağlanan sebze fidelerinin köylerde dağıtılmasına başlandı.

Tarım festivali tadında yapılan 144 bin 500 tane F1 fidesinin dağıtımı için ilçe belediyesi ekiplerince köylerde özel bir organizasyon yapıldı. Ayrı ayrı ekipler dağıtım grupları oluşturup köylerin meydanlarına, oturak domates emma, Anamur patlıcan, sırık domates tuğra, salata lemas fideleri, pembe domates gül pembe ve sivri biber fiyaka fideleri yüklü kamyonlar götürüldü.

Kocaeli İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, hayvan pazarından yola çıkarak konvoyla beraber Durhasan Köyü’ne ulaştı ve köylüye kendi elleriyle fide dağıtıp taleplerine kulak verdi.

Çiftçilere daha fazla destek verilecek

Hürriyet, fide dağıtımına ilişkin açıklama yaparak, “Çiftçilerimize desteğimizi nasıl arttırabileceğimize dair çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Gelecek süreçte de desteklerimiz artacak. Daha çok destek olmak için yaptığımız hamlelerden bir tanesi de fide desteği.

144 bin sebze fidemizi köylümüze ve üreticilere dağıtıyoruz. Dün bize ulaşmış olan fidelerin dağıtımına bugün başladık. Muhtarlarımız ve Ziraat Odası başkanımız öncülüğünde ihtiyacı olan, talep eden vatandaşlarımıza fideleri yollayacağız.

F1 tohumunun fideleri verildi

Bize ulaşmış olan fideler, çiftçilerimizin sevdiği F1 tohumdan üretilme kaliteli fideler. Gelecek sene daha da erken zamanda daha çok destek olacağız. Hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.