habernediyor.com

ÇAYKUR çay pudrasıyla dünyaya açılıyor

TARIM

Çay işletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) siyah ve yeşil çay pudrası ihracatına başlıyor. Matcha çayı olarak da bilinen yeşil çay pudrasının özellikleri saymakla bitmiyor.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, işletmenn ürettiği siyah ve yeşil çay pudrasının pasta, dondurma gibi endüstrilerde kullanılmaya başlandığını aktardı.

İhracatı yoğunlaştırmaya yönelik çalışmaların ivme kazandığı ve siyah ve yeşil çay pudralarının ilk ihracat girişiminin Almanya’ya gerçekleştirildiğinin ifade edildiği açıklamada ve ürünlerin matcha çayı olarak da kullanıldığı pazarda dünyaya açılma hedefinde olunduğu belirtildi.

İlk ihracat Almanya’ya yönelik

Çalışmalara başlandığı ve ilk ihracat temellerinin de Almanya’ya yönelik atıldığının ifade edildiği açıklamalarda, "Almanya üzerinden yapılan çalışmalarda bir kadın girişimci ile ön anlaşma sağlanmıştır. Hedefimiz Almanya'dan başlayarak katkı maddesi kullanılmadan, dünyanın üzerine kar yağan tek çayından üretilen çay pudrasının tanıtım ve satışını sağlamaktır" sözlerine yer verildi.

Matcha çayı nedir?

Japonların geleneksel çay saatlerinde ve seremonilerinde sunduğu matcha çayı olarak bilinen yeşil çayın yapraklarından özel yöntemlerle yapılan yeşil çay pudrası, Rize’de de üretilmeye başlandı. Çaykur’un Rize’de ürettiği yeşil çay pudrasıyla sadece çay yapılmıyor. Kek, kurabiye ve dondurma da yapılıyor.

Matcha, çok güçlü bir antioksidan olarak da karşımıza çıkıyor. Cildi güzelleştiriyor, sindirimi kolaylaştırıyor, toksin ve ödem attırıyor.

Tokyo ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ikram edilen “matcha” yeşil çayının pudrası Türkiye’de de üretildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.