habernediyor.com

Antalya’da sel tarım arazilerini vurdu: Ürünler sular altında kaldı

TARIM

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerini etkisi altına alan yağışlar tarım arazilerini vurdu. Seraları su ile dolan domates üreticileri, bölgede çok büyük zarara uğradıklarını ifade etti.

Antalya'nın Finike ve Kumluca ilçelerinde meydana gelen sel felaketi yaşamı olumsuz yönde etkisi altına aldı. Şehirde konutlar, iş yerleri ve otomobillerde hasar oluşurken tarım alanları da zarar gördü. Tarla ve seralar yağışın etkisiyle sulara teslim olurken, hasadı yapılan mahsuller de yağıştan nasibini aldı.

“Seram yağışlardan zarar gördü, zararımız büyük”

35 senedir seracılıkla uğraşan Osman Tüzün, geçmiş yıllarda bu şekilde bir sel felaketi yaşamadıklarını dile getirdi.

Suyun dağlardan şehre indiğini ve seraların içerisini doldurduğunu aktaran Tüzün, "Toplamda 3 dönümlük seram yağışlardan zarar gördü. Buradan iki defa hasat gerçekleştirmiştim. Şu an 200 bin lira kadar bir zararım bulunuyor. Yetkililere bu durumu ilettik. Gelip araştırma sağlayacaklar. Allah'tan gelen bir olay. Yapabileceğimiz herhangi bir şey yok" şeklinde konuştu.

“Hiç hasat yapmamıştım”

Diğer bir sera sahibi Ahmet Şerment ise sel sularının bir anda bölgeye ulaştığını ifade etti.

Seraların her yerini kapattığını ancak suyun naylonu gelerek içeriye dolduğunu aktaran Şerment, "Şu güne kadar buradan hiç hasat gerçekleştirmemiştim. İlk hasadı ise bugün gerçekleştirmeyi planlıyordum. Suyun içerisinde kalan meyvelerin hepsi çatladı. Şimdi bitki kısmı da suyun içinde. Bu nedenle kuruma ve erime meydana gelecek. Ortalama 300 bin lira kadar zararım bulunuyor" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.