habernediyor.com

'Filenin Sultanları' yine soluk aldırmadı

SPOR

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin ilk haftasındaki üçüncü karşılaşmada Bulgaristan'ı 3-0 yendi.

Maçta karşılıklı sayıların akabinde Türkiye, Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt ile etkili oldu. 'Filenin Sultanları', 6-6'lık eşitliğin ardından rakibine yalnızca 1 sayı şansı verdi ve ilk teknik molaya 12-7'lik skorla üstün girdi. Karakurt'u durdurmakta bir hayli zorlanan Bulgaristan, skor 14-6'dayken mola aldı. Molanın dönüşünde de milli takım, Eda Erdem, Saliha Şahin ve Güneş'in etkili oyunuyla seti 25-19'luk skorla aldı.

Kaptan Eda Erdem'den muhteşem performans

Milliler, ikinci sette de etkili olan taraftı. Karakurt'un kullandığı servislerde Şahin ile sayı kaydeden milli takım, 10-7'lik skorla öne geçti. 'Filenin Sultanları'nın 12-10'luk skorla önde girdiği teknik molanın akabinde oyuna dahil olan Bulgaristan, skoru 13-13'e getirerek eşitliği sağladı ve Türkiye'ye mola aldırdı. Skoru 17-17'e getiren milli takım, Erdem'in kullandığı servisler neticesinde seti 25-21 kazandı ve skoru 2-0'a getirdi.

Sıradaki rakip Belçika

Ay-yıldızlı ekip, üçüncü sete de etkili bir başlangıç yaptı. Teknik molaya 12-9'luk skorla üstün giren milli takım, 25-16'yla seti, 3-0'la ise maçı kazandı.

Karşılaşmanın akabinde tribünlere seslenen Karakurt ve Erdem, destek verdikleri için teşekkürlerini ilettikleri voleybolseverleri, yarın akşam saat 19.00'da oynanacak olan Belçika müsabakasına çağırdılar.













Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.