habernediyor.com

Kurtulmuş'tan seçim yorumu: İkinci tura kalmaz

SİYASET

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında seçim anketleri, Cumhur İttifakı'nın genişlemesi, başörtüsüne yönelik anayasa teklifi ve altılı masanın mutabakat metni hakkında konuştu. Anketlere göre AK Parti'nin açık ara birinci olduğunu kaydeden Kurtulmuş, seçimin ikinci tura kalmayacağını düşündüğünü söyledi.

Bir televizyon kanalının yayınına katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündemin önemli başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Seçim sürecine değinen Kurtulmuş, "Anketlere göre muhalefet ciddi şekilde geride. Açık ara birinci olan ise yine AK Parti." diye konuştu.

"Anayasa teklifi, herkes için samimiyet testi olacak"

Sokakta konuşulan her şeyin AK Parti'nin gündeminde yer aldığını kaydeden Kurtulmuş, "Reformlar yapmayı sürdüreceğiz. Demokrasi ile ilgili bazı adımlar atılmalı. Türkiye demokratik bir ülke ama mevcut standartlar bize yetmez. TBMM'ye gelen başörtüsüne yönelik anayasa teklifi de bununla ilgili. Geçmişte ağır bir faşizm dönemi oldu. Bu anayasa teklifi, herkes için samimiyet sınavı olacak." dedi.

"HÜDA-PAR'ın da ittifaka katılması iyi olur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasındaki görüşmenin rutin bir buluşma olduğunu kaydeden Numan Kurtulmuş, "Yeni sisteme göre kazanmak isteyen aday yüzde 50+1'i almalı. Bu nedenle partiler ittifaklar kuruyor. AK Parti, MHP ve BBP üç ayrı parti ama Cumhur İttifakı çatısı altındalar. HÜDA-PAR'ın da bu ittifaka katılmasını arzu ederim." ifadelerini kullandı.

Altılı masanın mutabakat metni

Cumhur İttifakı'nın seçim beyannamesinin şubat ayının sonunda açıklanacağını ifade eden Kurtulmuş, "Seçimin ardından her şey normal olacak, olağanüstü bir durum yok. Enflasyondaki düşüş eğilimi sürecek. Seçimlerde birinci turda kazanacağımızı düşünüyorum. Meclis'te de inşallah çoğunluğu elde ederiz. Altılı masanın ortak mutabakat metninde yer alan şeyler, daha önce zaten AK Parti tarafından yapıldı. Bu metinde Türkiye'nin nasıl inşa edileceği değil, nasıl eskiye döndürüleceği anlatılmış." vurgusunu yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.