habernediyor.com

İmamoğlu: “Müfettişler İBB’nin aleyhine veri çıkartana kadar Soylu koltuğunu bırakır”

SİYASET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı İmamoğlu, televizyon programında yanıtladığı sorularda her CHP’li belediye başkanının ve üyelerin gönlündeki başkan adayının partinin genel başkanı olduğunu dile getirdi. İmamoğlu, bu cümlesiyle genel başkan adayı tartışmalarına noktayı koymuş oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon programına katılarak basın mensubunun sorularını yanıtladı. İmamoğlu’nun konuşmalarından öne çıkan satır başlıkları şu şekildeydi: “Seçimi neden kaybettik. Hala oradalar. UKOME’ye 5 tane kurum eklediler. Neden oldu bu? UKOME’de askeri neden bu işe alet ediliyor. Bu arkadaş da hiçbir anlam ifade etmeyen, kifayetsiz aklıyla orada emir kulu olarak konuşuyorlar. Benim polisimi, askerimi de bu işe alet ediyorlar. Neden? Biz yüzde 50 zam istedik. Sebep? Vatandaşlarımızı korumak istiyoruz. 30 tane büyükşehir belediyesi var. Neden bir tek bizim şehrimizde bu konuya zorluk çıkartılıyor? Siz nerede yaşıyorsunuz Allah aşkına? Patagonya’da mı yaşıyorsunuz?”

İstanbul’daki taksi sporu hakkında

“Bu akıl, ‘Benim olmayan bertaraf olsun.’ aklı. Bakan Bey burada görev yapmış, benim de genel sekreter yardımcım da oldu 17-18 günlük. Şimdi Ulaştırma Bakanı. Allah size akıl fikir versin. İstanbul’da yöneticilik yaptın da şimdi İstanbul’a ihanet ediyorsun. Yazıklar olsun! Bu insanların vicdanları elvermiyor. Sürekli ret veriyorlar. UKOME toplantısını yarın da yapacağız. Olmadı bir daha yapacağız. Esnaf batsın mı? İstanbul, bunların kabusları olmuş. Belki İstanbul’da bizim bulamadığımız, kafalarında oldukça farklı bir planları var. İstanbul’u kaybetmek ise bunların planlarını çok büyük sekteye uğrattı. İBB Meclis’inin uzlaşarak aldığı karar karşısında tabi ki herkes alkışlar. İSKİ her ay 300 milyon TL zarar veriyor. 3 senedir İBB’nin bünyesindeki İSKİ’ye zam neredeyse hiçbir şekilde verilmedi. Belediyemiz, 30 büyükşehir belediyesi arasında en pahalı su temini yapan şehir.”



“Döviz artışının sebebi İBB mi?”

“Doğal gaza, elektriğe zammı hükümet yapıyor. Türkiye’de dövizin artmasının sebebi Çermigezek Belediyesi mi sizce? Hayır değil. İstanbul Belediyesi mi sizce? Hayır değil. Zammın kaynağı ekonomiyi yöneten kişiler. İSKİ ‘de fiyatlar arttı. İBB’ye de neredeyse hiçbir şekilde zam verilmedi.”

Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında

“Her CHP’li siyasetçinin ve parti üyesinin dileği, kendi partisinin genel başkanının cumhurbaşkanı olmasıdır. Bizim temennimiz de Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Benim de adayım Sayın Kılıçdaroğlu’dur. 6 siyasi parti, aynı anda masaya oturup ülke adına karar verecek. Bu zor ve meşakkatli bir yol. Oldukça tehlikeli virajlarla dolu. Günün sonuna doğru en doğru kararı vermek zorundalar. Bu doğru kararın neferi de biziz. O nefer gibi çalışmak zorundayız.”



İBB’deki “terörist personel” iddiaları

“Şimdiye kadar 8 personelin dosyası tespit edildi. ‘İltisaklı’ anlamında bir tespitti bu. Bu 8 kişiden 4’ü bir önceki yani bizden önceki dönemde işe alınmış. Belediyede 86 bin kişi çalışıyor. Şunu söyleyebilirim ki bir devlet, hükümet ‘cadı avı’ başlatamaz. Bir suçlu varsa cezasını çeker. Sokakta gezen her vatandaşın da herhangi bir kurumda çalışma hakkı vardır. Bu herkes için geçerlidir. İBB’de terörist çalıştırıldığına yönelik manşetler aylar önce atıldı. 3 senedir her şekilde karaladılar, olmadı. Yerden yere vurdular, yine olmadı. Sayın İçişleri Bakanı’nın ilk vakası bu değil. Seçim döneminde bana ettiği hakaretler film olur. Hepsini toplayıp 20 film oluşturabiliriz. Bir de parmağını sallıyor falan. Bu davranışlar, memleket adına utanç verici. Kendisi aynı zamanda Meclis’te, bu hükümet adına utanç verici konuşmalara imza attı. 86 bin İBB çalışanı bir konuşmayla zan altında bırakıldı, herkese hakaret edildi. Bugün geldiğimiz noktada da ortada hiçbir şey yok. Tüm iddiaları fos çıktı. 80’e yakın müfettiş görevlendirildi. Hepsi bu konuyu araştırmak için geldi ancak girmedikleri, sormadıkları konu kalmadı. Muhtemelen bu 80 kişinin aldığı talimat, ‘Bir şey bulmadan gelmeyin.’ idi. Tahminim odur ki bizden bir şey bulunana kadar da Sayın Bakan görevinden ayrılır.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.