habernediyor.com

Prof. Dr. Ateş Kara: 3 hafta tam kapanmamız gerekiyor!

SAĞLIK

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Türkiye'nin 3 hafta tam kapanması gerektiğini, bu şekilde rakamların aşağı çekilebileceğini söyledi. 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen son duruma ilişkin açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Kara, yeni tip koronavirüste (Covid-19) çok büyük bir dalganın geldiğine dikkat çekerek, Türkiye dâhil birçok ülkede oldukça hızlı bir yükseliş yaşandığını ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) son iki haftadır en yüksek rakamları gördüğünü belirten Prof. Dr. Kara, Avrupa'da da geçen haftadan beri yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en yüksek rakamlarının görüldüğünü söyledi.

Prof. Dr. Kara, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin rakamların katlanarak arttığını ifade etti.

"Tedirginiz"

İtalya'nın hızlı yükselme dönemini Şubat ayında, Türkiye'nin ise Nisan ayında gördüğünü belirten Prof. Dr. Kara, gelecek sürecin daha fazla tedirgin ettiğini, bu nedenle sıkı önlemler alınması gerektiğini kaydetti. 

"3 hafta tam kapanma olmalı"

Prof. Dr. Kara, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Türkiye'nin 3 hafta tam kapanması gerektiğini, bu şekilde rakamların aşağı çekilebileceğini söyledi. 

"Hiç kimseyle görüşülmemeli"

"Tam kapanma"dan kastın ev içinde ve dışında hiç kimseyle görüşülmemesi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kara, 3 haftalık süreçte bunun uygulanması durumunda yeni tip koronavirüsün (Covid-19) önünün kesilebileceğini belirtti.

Prof. Dr. Kara, insanların psikolojileri ve sosyal yaşamları göz önünde bulundurulduğunda tam kapanmanın en fazla 3 hafta olabileceğini ifade etti.

"Önlemlerin mutlaka etkisi olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı önlemlerin mutlaka etkisinin görüleceğine dikkat çeken Prof. Dr. Kara, herkesin sürekli evinde durduğu ve yalnızca gıda servisinin gerçekleştirildiği bir ortam ile rakamların hızlı bir şekilde düşebileceğini söyledi.

"Uyum yüzde 95'in üstünde olmalı"

Prof. Dr. Kara, alınan önlemlerin etkisinin 7-10 gün içerisinde görülebileceğine dikkat çekerek, toplumsal uyumun yüzde 50-60 olduğunu, bunun yüzde 95'in üstüne çıkarılması gerektiğini belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.