habernediyor.com

‘Yeni Başlangıçlar’ filminin Oscar ödüllü oyuncusu Christopher Plummer, hayatını kaybetti!

KÜLTÜR-SANAT

1929’da Kanada’da doğan ünlü tiyatro, dizi ve filmlerde rol alan ünlü aktör Christopher Plummer, 91 yaşında hayatını kaybetti. “Neşeli Günler” filmindeki rolüyle unutulmayan Plummer, “Yeni Başlangıçlar” filmindeki rolüyle 2012 Oscar Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü kazanmıştı.

Hollywood’un efsane oyuncularından Christopher Plummer, 91 yaşında hayata veda etti. 13 Aralık 1929 yılında Kanada’da doğan efsane aktör, 1965 yılında izleyiciyle buluşan “Neşeli Günler ve 2012 yılında “Yeni Başlangıçlar” filmlerindeki rolleriyle unutulmuyor. Plummer, so olarak 2019’da vizyona giren “Bıçaklar Çekildi” filminde rol almıştı.

5 Şubat 2021 akşamı Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı Connecticut eyaletindeki evinde düşen Plummer’ın ailesi, ölümünü yanında eşi Elaine Taylor ile evinde huzur içinde öldüğünü duyurdu.

Plummer’ın dedesi, Kanada Başbakanı’ydı

Doğum adı Arthur Christopher Orme Plummer olan efsane aktör’ün dedesi, dönemin Kanada Başbakanı Sir John Abbott idi. Küçükken ilk başta piyanist olmak için çalışan Plummer, daha sonra oyunculuğa yöneldi. Yüksekokulda tiyatro eğitimi alan Plummer, Ottawa Kanada Repertuvar Tiyatrosu ekibine katıldı. Klasik repertuarda büyük roller oynamaya başlayan Plummer, 1953 yılında “Broadway Television Theatre” dizisinde canlandırdığı “Michael O'Leary” karakteriyle oyunculuk macerasını başlattı.

Kariyerine binlerce dizi ve film projesi sığdıran Christopher Plummer, en çok “The Sound of Music” yani “Neşeli Günler” adlı müzikaldeki rolüyle biliniyor. Müzikal, bilindiği üzere Oscar ödülü kazanmış ve Plummer, “Yüzbaşı Von Trapp” karakterini canlandırmıştı.

2012 yılında Oscar Ödülü kazandı

2012 yılında rol aldığı “Beginners” yani “Yeni Başlangıçlar” filmindeki rolü, kariyeri için önemli bir film oldu. O yılın Oscar Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü kazanan Plummer, bu ünvanı elde eden gelmiş geçmiş en yaşlı aktör olarak belirlendi. Plummer, 2010 yapımı “The Last Station” ve 2017 yapımı “All The Money in the World” filmlerindeki rolleriyle de Oscar Ödülü adaylığı kazandı.

1974 yılında “Cyrano” ve “Barrymore” oyunlarındaki rolleriyle Tony Ödülü kazanan Plummer, ayrıca "Star Trek VI: The Undiscovered Country", "12 Monkeys","A Beautiful Mind" ve "The Insider" filmlerin deri rolleriyle de öne çıkmıştır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.