habernediyor.com

Arjantin'de "En İyi Film" Türkiye'den

KÜLTÜR-SANAT

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle TRT ortaklığında çekilen "Omar ve Biz" isimli film, Arjantin'de düzenlenen 6. Santa Cruz Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülüne layık görüldü.

Yönetmenliğini Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er'in yaptığı "Omar ve Biz" uluslararası bir festivalden daha ödüle layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle TRT ortaklığında çekilen 2019 yapımı film, Arjantin'de düzenlenen 6. Santa Cruz Uluslararası Film Festivali'nde (FECSC - Festival De Cine De Santa Cruz) jüri tarafından "En İyi Film" seçildi.

Koronavirüs nedeniyle gösterimi ertelenen ancak gelecek aylarda Covid-19 salgınının durumuna göre sinemalarda seyirciyle buluşması beklenen film, aile içi ilişkiler, yalnızlık ve ön yargıları konu eden güncel hikayesini, evrensel sorular ve politik alt metniyle anlatıyor.

Görüntü yönetmenliğini Aydın Sarıoğlu'nun yaptığı "Omar ve Biz" filminde şu isimler rol alıyor:

"Cem Bender, Taj Sher Yakub, Menderes Samancılar, Hala Alsayasneh, Uygar Tamer, Ushan Çakır, N'Sele Celia Sophie, Timur Ölkebaş, Ali Emrah Doğan, Volkan Girgin, Sedef Girgin ve Savaş Sezer."

Filmin konusu

Film, Türkiye-Yunanistan sınırında yaşayan emekli asker İsmet ile hayatını kurtaran iki göçmeni misafir etmeye başlayan komşusu Sabri'nin hikayesini konu alıyor. Filmde, İsmet'in başından geçenler ve ön yargılarıyla yüzleşmesi anlatılıyor.

Filmin aldığı diğer ödüller

Filmin Polonya'daki 35. Varşova Film Festivali ile Portekiz'deki 40. Fantasporto Film Festivalinin yanı sıra 7. Kayseri Film Festivali, 9. Malatya Film Festivali, 7. Antakya Film Festivali ve 6. Boğaziçi Film Festivalinden de ödülleri bulunuyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.