habernediyor.com

Yangından çıkarılan büyükbaş hayvanlar, sahilde serinledi 

GÜNDEM

Muğla Çökertme’de yangının hızla ilerlemesiyle birlikte hayvanlar da insanlar kadar tehlike altına girdi. Yardımsever vatandaşlar, yangından çıkardıkları büyükbaş hayvanları sahile indirerek hem deniz suyuyla serinlemelerini sağladı hem de telef olmalarını engelledi. 

Muğla’nın Milas ilçesindeki Çökertme Mahallesi’nde yangın hızla ilerlemeye devam ediyor. Büyük boyutlu olduğu ve sürekli ters rüzgarlar estiği için kontrol altına alınmakta zorlanılan yangınlarda insanlar ve yerleşim yerleri kadar hayvanlar da tehlike altında.  



Hayvanlar günler sonra serinledi 

Daha fazla hayvanın telef olmasını öncelemek isteyen vatandaşlar, alevlerin ortasında kalan büyükbaş hayvanları çözerek sahile indirdiler. Yarası hafif olan hayvanlar, gönüllü veterinerler tarafından burada tedavi edildi. Bu şekilde hayvanlar hem bölgeden uzaklaştırılmış oldu hem de deniz suyuna ayaklarını sokarak serinlemiş oldu. 







Çökertme, alevlere teslim oldu 

Alevler, Çökertme’yi tamamen sardı. Bölgede boşaltılan mahalleler bulunuyor. Mahallenin neredeyse tamamına giriş, jandarma tarafından kapatıldı. Bölgede telef olan hayvan sayısı ve maddi hasar oldukça fazla.  

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.