habernediyor.com

"Trump'ı davul gibi çalacağım"

GÜNDEM

Joe Biden Washington Post'taki yazısında sert ifadelere başvurdu.

Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden Cumartesi yaptığı açıklamada kendisi ve ailesiyle uğraşıp durduğunu söylediği Trump'a öfkesini kustu. Biden 2020 seçimlerinde Trump'ı davul gibi çalacağına yemin etti.

Washington Post'taki yazısında "Yetti artık!" yazan Biden "Her gün, her geçen saat Trump'ın görevini ve gücünü suistimal ettiğine dair kanıtlar ortaya çıkıyor ve Trump'ın başkanlık için uygun olmadığı daha net anlaşılıyor. Beyaz Sarayı ulusal çıkarlar yerine kendi şahsi menfaatleri için bir araç olarak kullanıyor" dedi.

Eski Başkan Yardımcısı Biden Trump'ı sert bir şekilde eleştirirken Ukrayna ve Çin'in kamuoyu yorumları vasıtasıyla ve ispatlanmamış sözde yolsuzluk iddialarıyla soruşturma başlatmaya zorlaması konusunda da sert çıktı.

Biden, Trump'ın bu zorlama çağrılarının Trump'ın başkanlığı her ne isterse kimseye hesap vermeden yapabileceği bir yer olarak algıladığının bir göstergesi olduğu ifadesinde bulunuyor.

Biden, "Bu ülkenin ilk başkanı George Washington asla yalan söyleyemezdi. Görünen o ki Trump'ta hiçbir konuda  doğruyu söyleyemiyor." dedi.

"Tehdit olarak algıladığı herkese saldırıyor, bu sebeple de sürekli çılgınca yalanlar söyleyip, komplo teorilerinden bahsedip beni ve ailemi lekelemeye uğraşıyor. Açıkçası yapmaya çalıştığı benim başkan adaylığımı düşürmeye çalışmak" diye ekledi.

Trump başkanlığını tanımlayan ifadenin dış güçlerden iyilikler dilenme amaçlı "güç suistimali" olduğunu söyleyen Biden "Bu kez işe yaramayacak çünkü Amerikan halkı beni de onu da tanıyor" yorumunda bulundu. 

Washington Post'taki yazısının sonunda "Beni de ailemi de mahvedemeyeceksin ve 2020 Kasım'ı geldiğinde seni davul gibi çalacağım." dedi.

Bilindiği gibi 25 Temmuz'da Ukrayna Başkanı ile  Joe Biden ve oğlu Hunter Biden hakkında yaptığı görüşmelerin açığa çıkmasının ardından Trump ile ilgili ABD siyasi tarihinde eşine az rastlanır bir özellik arzeden azil (impeachment) süreci Demokrat Parti tarafından başlatılıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.