habernediyor.com

Tarihi destan: Çanakkale Savaşı

GÜNDEM

Bugün, Türk Milletinin kahramanca yürüttüğü özgürlük mücadelesinin 106. Yıl dönümü.

Türk Milletinin özgürlük mücadelesinin, kahramanlık destanına dönüştüğü Çanakkale Zaferinin 106. Yılını geride bıraktık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatan uğruna Çanakkale’de canını feda eden şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Yürüttükleri mücadelenin bizlere armağanı olan özgürlüğümüz için teşekkürü onlara bir borç biliyoruz.



Bir destanın adı: Çanakkale...

Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı’nın yürütüldüğü cephelerden birisi olan Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadası’nda yapılmıştır.

Osmanlı İmparatorluğuna karşı ittifak devletlerince başlatılan savaşın yürütüldüğü Çanakkale Cephesi’nde hem kara hem de deniz muharebeleri yapılmıştır.

Rusya’nın gerekli askeri mühimmat ve gıda malzemelerinin tedarikini sağlamak amacıyla, Almanya’nın müttefiklerinden birisi olan Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul’u almak istemesi, Çanakkale’yi bir hedef haline getirmiştir.

Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan İstanbul’u ve Çanakkale’yi almak isteyen başta Rusya ve İngiltere olmak üzre, düşman devletlerine karşı bu cephede mücadele verilmiştir.

Deniz ve karada sürdürülen, büyük can kayıplarının yaşandığı bu savaş sonucunda düşman devletleri başarısızlığa uğramıştır. Başarısız olan düşman devletleri geri çekilmek zorunda kalmış ve Çanakkale geçilememiştir,



Tarihe tanıklık etmek isteyenler Çanakkale’de buluşuyor

Tarihi mücadelemize ışık tutan Çanakkale Gelibolu Yarımadası, Türkiye başta olmak üzere tüm dünyadan gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Şanlı zaferin izlerini taşıyan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Seyit Onbaşı Heykeli, 57. Piyasa Alayı Şehitliği ve özellikle de Çanakkale Anıtı, Gelibolu Yarımadası ziyaretçilerinin uğrak noktası oluyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.