habernediyor.com

Sarar ailesini darp eden 6 zanlı iade edildi!

GÜNDEM

Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar'ı darp eden 6 zanlı Türkiye'ye iade edildi.

Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar'ın Eskişehir'deki evlerinde darbedilip gasp edilmeleriyle ilgili olarak iadesi istenen 6 zanlı, Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye iade edildi. Edirne'de sağlık kontrolünden geçirilen gasp zanlıları Eskişehir'e gönderildi.

İçişleri Bakanlığı ve Türk İnterpolünün devreye girmesiyle olaydan kısa süre sonra Bulgaristan'da yakalanan 4'ü kadın 6 şüpheli ile ilgili iade işlemleri tamamlandı. Lubimets (Habibçeova) kentinde tutuklu bulunan gasp ve darp zanlıları, Bulgaristan polisince Kapıkule Sınır Kapısı'nda Edirne ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Eskişehir'e götürüldü.

Neler olmuştu?

Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar, mayıs ayında, Eskişehir'deki evlerinde darbedilmiş ve çelik kasaları soyulmuştu.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 2 şüpheliden, evde daha önce hizmetçi olarak çalışan Moldova uyruklu kadın tutuklanmış, araç kiralama işi yapan diğer zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Olaydan kısa süre sonra şüpheliler, İçişleri Bakanlığı ve Türk İnterpolünün devreye girmesiyle Bulgaristan'da düzenlenen operasyonda kıskıvrak yakalanmıştı.

Gasp zanlıları, geçen ay (mayıs) Bulgaristan Hasköy Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkmış ve suçlamaları kabul etmemişlerdi.

Bulgaristan Hasköy Bölge Mahkemesi, Türkiye'nin iade isteği ile ilgili olarak bazı eksik belgelerin tamamlanmasını beklemek amacıyla duruşma ileri bir tarihe ertelemişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.