habernediyor.com

PKK'lı kadın terörist göz yaşlarını tutamadı

GÜNDEM

İkna çalışması sonucu Suriye sınırında teslim olan PKK'lı kadın terörist M.B, örgüte katıldığı için çok pişmanlık duyduğunu belirterek, "Aileme kavuştuğum için mutluyum" dedi.

Kendisini ikna etmeye çalışan Şırnak polisine olumlu cevap veren PKK'lı kadın terörist, bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak Suriye sınırına geldi ve burada güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölücü terör örgütü PKK'ya katılanların teslim olması için ailelerine ulaşarak ikna çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmayla 2015 yılında bölücü terör örgütü PKK'ya katılan 22 yaşındaki M.B'nin önceki gün Mardin ilinin Nusaybin ilçesindeki sınır karakoluna teslim olması sağlandı.

Bölücü terör örgütü PKK'ya katıldığında 17 yaşında olduğu öğrenilen M.B. güvenlik güçleri tarafından Şırnak'a getirilerek eniştesi ve iki ablasıyla görüştürüldü.

Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada, M.B. ve iki ablası göz yaşlarını tutamadı.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran M.B. 2015 yılında ailevi sebeplerden dolayı bir çıkış yolu aradığını ve PKK'ya katıldığını, bu süreç içinde Irak'ın kuzeyinde ve PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin kadın kolu YPJ içinde hareket ettiğini söyledi.

Son günlerde PKK'dan kaçıp teslim olanların ailelerine kavuşmalarından etkilendiğini belirten M.B, "Örgüte katıldığım için çok büyük pişmanlık duydum. Aileme kavuştuğum için de çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Kız kardeşlerine kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyleyen M.B'nin ablaları ise kendilerine kardeşlerini sağ salim getiren polise teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.