habernediyor.com

Paulo Coelho, “Okçu’nun Yolu” kitabını Mete Gazoz’a adadı 

GÜNDEM

Brezilyalı söz ve roman yazarı Paulo Coelho, 21 Eylül’de raflarda yerini alan Okçu’nun Yolu isimli kitabını milli okçumuz Mete Gazoz’a adadı. 

Simyacı kitabı ile dünya genelinde ün yapan ve 84 dile çevrilmiş kitapları ile toplamda 320 milyonluk satış satısına ulaşan Brezilyalı söz ve roman yazarı Paulo Coelho, 21 Eylül 2021’de raflarda yerini olan Okçu’nun Yolu (The Archer) isimli kitabını Mete Gazoz’a adadı. Haberi sosyal medya hesabından duyuran 74 yaşındaki Coelho, Mete Gazoz için şu cümleleri yazdı: “Okçuluk dahisi, bu benim okçuluk eserim. Bu kitap sana adandı.” 



Okçu’nun Yolu konusu 

Daha önceki kitaplarında olduğu gibi Okçu’nun Yolu kitabında da bir arayış öyküsü kaleme alan Coelho, bu arayışı bu kez “ok” ile yapıyor. Ülkenin en usta okçusu Tetsuya, bir köyde marangoz olarak yaşamını sürdürürken bir gün uzak diyarlardan gelen bir okçu kendisine meydan okur. Tetsuya ise meydan okumayı kabul ederek okçuluk felsefesini aktarmaya başlar. O zamana kadar bilinmeyen ya da eksik bilinen bu felsefe hem köyün delikanlılarına hem de yabancı okçuya aktarılır.  

Coelho, yeni kitabı için, “Kaleme aldığım bu romanda hedef, ok, yay ve okçu var ve bunların hepsi aynı anda, aynı gelişim ve sınama mekanizmasının bütünleyici birer parçası konumunda.” 



Ünlü yazar Paulo Coelho 

1947 senesinde Brezilya Rio de Janeiro’de dünyaya gelen Coelho, gazetecilik, söz yazarlığı, oyunculuk ve tiyatro yönetmenliği yaptıktan sora kendisini tamamen edebiyata adadı. 1986 senesinde ilk romanı “Hac” piyasaya çıktıktan sonra dünya genelinde ün yapmasını sağlayan ikinci romanı “Simyacı” yayınlandı. Simyacı, 85 milyondan fazla satarak 20’nci yüzyılın baş yapıtlarından biri oldu.  

Sosyal medyada en fazla takipçiye sahip yazar olan Coelho, 84 dilde yayınlanan ve toplamda 320 milyondan fazla satan kitapları ile bugüne kadar onlarca nişan ve ödül kazandı. Kendisi hem Birleşmiş Milletler Barış Elçisi hem de Brezilya Edebiyat Akademisi üyesidir. 



Dünya Şampiyonu Mete Gazoz 

8 Haziran 1999’da dünyaya gelen Mete Gazoz, İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde kariyerine devam ediyor. İlk kez, Bakü’de düzenlenen Avrupa Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etti fakat ilk turda elendi. Hiçbir zaman pes etmediğini sık sık dile getiren Gazoz, ilk madalyasını 2016 senesinde kazandı. 17 yaşında iken 2016 Yaz Olimpiyatları’na katılan Mete, Türkiye kafilesinin en genç sporcusu idi. Gelecek ve umut vadeden Mete Gazoz’un dünya çapında ünlenmesi ise 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları erkekler bireysel okçuluk kategorisinde İtalyan rakibini 6-4 yenmesi ve Türk okçuluk tarihindeki ilk altın madalyanın sahibi olmasıyla gerçekleşti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.