habernediyor.com

Otoyollarda yeni hız sınırı yarın resmen başlıyor

GÜNDEM

İçişleri Bakanlığı, yarın itibarıyla başlayacak olan uygulama ile hız limitinin Şanlıurfa'dan Edirne'ye dek uzanan otoyolda 130 kilometre/saate, Niğde-Ankara, İzmir-İstanbul ve Kuzey Marmara otoyollarında ise 140 kilometre/saate yükseltileceği bildirdi.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Bakan Süleyman Soylu'nun imzasıyla 81 kent valiliğine, otoyollardaki araç hız limitlerine dair yazı iletildiği anımsatıldı.

Söz konusu yazıda Karayolları Trafik Kanunu'nun 'Hız Limitleri' başlıklı 50'inci maddesinde, motorlu taşıtların kullanım amaçları ve cinslerine göre sürülebileceği en az ve en çok hız limitleri, şehirler arası çift yönlü yollarda 90, bölünmüş yollarda 110, otoyollarda 120 kilometre/saati geçmemek kaydıyla yönetmelikte belirlendiği hatırlatıldı.

10 ila 20 kilometre/saat yükseltildi

Bu çerçevede, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın da uygun görüşleri alınarak, otomobiller için otoyollardaki yeni hız limitleri belirlendi.

Bu doğrultuda, 1 Temmuz (yarın) başlayacak olan uygulama ile İstanbul-Edirne (Avrupa Otoyolu), Ankara-İstanbul (Anadolu Otoyolu), Şanlıurfa-Mersin-Niğde (Tarsus-Niğde kesimi, Şanlıurfa-Tarsus kesimi) ile Aydın-İzmir-Çeşme (İzmir-Çeşme kesimi ile Aydın-İzmir kesimleri) otoyollarının mevcutta 120 kilometre/saat olan hız limiti 130 kilometre/saate çıkarılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri-Kurtköy-Sakarya bölümü, Çanakkale-Malkara, İzmir-Gebze/Çandarlı-Menemen, Niğde-Ankara otoyollarında ise 120 kilometre/saat olan hız limiti 140 kilometre/saate yükseltildi.

Ayrıca yapımı süren ve yeni projelendirilecek olan otoyollar hizmete girdiklerinde, 120 kilometre/saat olan hız limiti 140 kilometre/saate çıkarılacak.

Hız limitinin tekrar belirlendiği uygulama çerçevesinde, otoyolların yol standartlarının göz önünde bulundurulduğu, otoyollar üzerinden trafik işaretlemelerine yönelik faaliyetlerin de tamamlandığı ifade edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.