habernediyor.com

Melih Gökçek'ten ANKAPARK çıkışı: Mansur Yavaş karar veremez!

GÜNDEM

ANKAPARK tartışmasıyla ilgili konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara halkına sorarız, onlar isterse yıkarız." dedi. Yavaş'ın ifadelerine tepki gösteren eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Gerçekten halka sorarak karar almayacak, ne istiyorsa onu yapacak. Oradaki oyuncakların sahibi belediye değil. Mansur Yavaş da kendi başına karar veremez." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı olan Melih Gökçek tarafından seçim vaadi olarak açıklanan ve 2019 yılının Mart ayında açılan ANKAPARK, aradan geçen 3 yıl boyunca çeşitli tartışmalara sebep oldu. Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yer alan parkın tahliyesine karar veren Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, tartışmayı alevlendirdi. 

Mansur Yavaş: Ankara halkı isterse yıkarız!

Mahkemenin ANKAPARK ile ilgili kararı sonrası açıklamada bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Göreve başladığım 2019'dan bu yana parkla ilgili çok sayıda talep aldım. Tartışmayı kamuoyuna açacağız. Parkın nasıl kullanılacağına Ankara halkı karar verecek. Bununla ilgili anket yapacağız, isterlerse söküp atacağız. Karar verme yetkisi bende değil." dedi.

Melih Gökçek: Gerçek tutar 801 milyon dolar değil, 275 bin dolar!

Konunun tartışıldığı bir televizyon programına bağlanan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ANKAPARK'ın halktan onay alınarak yapıldığını söyledi. Kendisinin istifasından sonra görevi devralan Mustafa Tuna'nın parkın ihalesi ile ilgili yanlış adımlar attığını söyleyen Gökçek, "Park çalışmasın diye ne gerekirse yaptı. Kendisini bu konuda uyarmıştım. Mansur Yavaş, parkı ortadan kaldırma amacıyla göreve geldi. Parkta yer alan dinozorların maliyetinin 801 milyon dolar olduğu gerçek değil. Gerçek tutar 275 bin dolar." ifadelerini kullandı.

"Oradaki oyuncakların sahibi belediye değil"

Mansur Yavaş'ın "kararı halk verecek" şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Gökçek, "Kendi isteklerini gerçekleştirecek. Gerçekten halka sorarak karar almayacak. Parkı ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapacak. Bu park, belediyenin malı değil. Sadece 29 yıllığına belediyeye devredildi. Oradaki oyuncakların sahibi Atatürk Orman Çiftliği. Mansur Yavaş, parkla ilgili kararları tek başına alamaz. Buna karar verecek olan belediye meclisidir." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.