habernediyor.com

Mehmetçik, saldırıya misliyle yanıt verdi: 21 terörist öldürüldü

GÜNDEM

PKK’lı teröristlerce Gaziantep’te bulunan hudut karakoluna havanlı saldırı gerçekleştirildi. 1 Mehmetçik’in şehit düştüğü saldırı sonrası harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede 21 teröristi etkisiz hale getirdi. 

Son aylarda sınır bölgelerinde saldırı girişimlerine teşebbüs eden PKK, bir kez daha ağır bir darbe aldı. PKK’lı terörist grup tarafından Gaziantep’e bağlı Karkamış ilçesinde yer alan sınır karakoluna önceki gün düzenlenen havanlı saldırıda bir Mehmetçik şehit olmuştu. Misilleme operasyonu için harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeyi karış karış tarayarak toplamda 21 teröristi etkisiz hale getirdi. 

Sınır karakoluna yapılan saldırıda 1 asker şehit düştü, 3 asker ve 1 sivil yaralandı

Teröristler tarafından sınır karakoluna yapılan saldırıda 1 şehidin yanı sıra 3 asker ve 1 sivilin de yaralandığı açıklandı. PKK’lı grup tarafından saldırıda kullanılan mermilerin çoğu ilçedeki boş alanlara düştü. Saldırı girişiminin ardından bölgeye çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi. Olay yerinde 4 askerin yaralandığı tespit edildi. Yaralı Mehmetçikler, ilk müdahale sonrası bölgedeki hastanelere kaldırıldılar. Hastanede tedavi altına alınan bir askerin yaşama tutunamayarak şehit düştüğü açıklandı. 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgedeki operasyonlarına devam ettiğini açıklayan Milli Savunma Bakanlığı, “Sınır karakolumuza yönelik saldırı sonrası cezalandırma operasyonu ile belirlenen noktalara misliyle karşılık veriyoruz. Sınır bölgelerimizdeki huzur ortamını hedef alan terör gruplarına hiçbir noktada ve hiçbir şekilde fırsat verilmeyecektir” ifadelerine yer verildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.