habernediyor.com

Macron: Türkiye ve Yunanistan ile insani operasyon düzenleyeceğiz

GÜNDEM

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Mariupol’dan savaş nedeniyle ayrılmak isteyen vatandaşlar için Türkiye ve Yunanistan ile birlikte bir insani operasyon düzenleneceğini açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Belçika’da gerçekleştirilen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin ardından basın toplantısı gerçekleştirdi. Macron normalde 400 bin kişinin yaşadığı Mariupol kentinde savaş nedeniyle artık 150 bin kişinin yaşadığını belirterek Türkiye ve Yunanistan ile birlikte kenti terk etmek isteyen vatandaşlar için insani operasyonların düzenleneceğini açıkladı. MAcron söz konusu insani operasyonun en kısa zamanda ve en iyi şartlarda gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

“2 ya da 3 gün içinde Putin ile görüşeceğim”

Operasyon için Mariupol Belediyesi ile iletişimde olduklarını bildiren Macron operasyonların gerçekleşmesi için Rusya ile de görüşeceklerini ifade etti. Macron 2 ya da 3 gün içinde Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin ile bu konu için bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini de dile getirdi. Putin’in Avrupa’ya gönderilen gazın ruble ile ödenmesine yönelik isteğinin de gerçekleşemeyeceğini söyleyen Macron bu durumun imzalanan sözleşmelere uygun olmadığını vurguladı.

Karikatür meselesi hakkında da konuştu

Macron ayrıca Rusya’nın Paris Büyükelçisi'nin Avrupalılara dair Twitter üzerinden yaptığı paylaşımın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak bunun bir hata olduğunu ve düzeltildiğini ifade etti. Rusya'nın Paris Büyükelçisi Alexey Meshkov Twitter üzerinden Avrupalılara ilişkin paylaşılan bir karikatür nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Fransız basınında çıkan haberlerde paylaşılan karikatürde Amerika Birleşik Devletleri’ni temsil eden kişi karşısında küçük düşürücü bir pozisyonda yer aldığı kaydedilmişti. Söz konusu görsel daha sonra kaldırılmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.