habernediyor.com

Kendisini kamu görevlisi olarak tanıttı, 410 bin TL dolandırıcılık yaptı

GÜNDEM

Denizli’de kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan ve SGK borçlarını ödeyeceği, kamuda işe alımlara yardımcı olacağı gibi vaatlerde bulunarak 11 kişiyi dolandıran bir şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de her türden dolandırıcılık suçu ile mücadele etmek ve bu şahısların yakalanmasına yönelik Kale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada düzenlenen operasyonda 1 şahıs yakalandı. Yapılan incelemeler sonucunda kendisini tanıştığı insanlara kamu görevlisi olarak tanıtan ve üst düzey bürokratlar ve devlet büyüklerini tanıdığını söyleyerek insanlara kamudaki işlerini halledeceği, kamuda işe alımlara yardımcı olacağı ve SGK borçlarını sileceği gibi vaatlerde bulunan bir şahıs düzenlenen operasyonla yakalandı.

Evinde sahte kartlar bulundu

Operasyon sonucunda yakalanan şahsın 11 vatandaşı dolandırarak 410 bin TL’lik haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Şahsın evinde gerçekleştirilen incelemede birçok araç kartları, yetki belgeleri, polis gazetesi tanıtım kartları, birçok imitasyon bilezik, cep telefonu, kurusıkı tabanca ve dokümanlar ele geçirildi. Yapılan operasyonlar sonucunda polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şahsın daha önce de çeşitli suçlardan kaydı olduğu anlaşıldı. Şahıs ifadesi alındıktan sonra Nitelikli Dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.