habernediyor.com

Kars'ta korkutan olay! Tarihi binada peş peşe yangınlar çıktı

GÜNDEM

Kars’ta bulunan ve metruk durumdaki tarihi bir binada aynı gün içinde iki kez yangın çıktı. 

Yusufpaşa Mahallesi’nde yer alan ve kullanılmayan iki katlı tarihi binada çıkan yangın, cadde üzerinde panik yarattı. Rüzgârın etkisiyle kısa sürede daha da büyüyen yangın, tüm binayı kısa sürede kapladı. Bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Uzun uğraşlar sonucu tarihi yapıdaki yangını söndürmeyi başaran ekipler, ardından çalışmaları sonlandırarak bölgeden ayrıldı. 

2 saat sonra tarihi binayı yeniden ateşe verdiler

Yangın söndürüldükten 2 saat sonra aynı adresten bir kez daha yangın ihbarı geldi. İddiaya göre, söndürme çalışmaları tamamlandıktan kısa süre sonra metruk binanın içine giren şahıslar, evi ateşe vererek bölgeden kaçtı. İhbar üzerine bir kez daha bölgeye gelen itfaiye ekipleri, saatler süren çalışma sonucu ikinci yangını da başarılı bir şekilde söndürdü. Öte yandan polis ekipleri tarafından her iki yangında da geniş güvenlik önlemleri alınarak, vatandaşların olay yerine yaklaşmasına izin verilmedi. 

Firari şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı

Tarihi binayı kimlerin ateşe verdiği ise merak konusu oldu. Bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye başlayan ekipler, zanlıların bir an önce yakalanması için çalışma başlattı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.